2.9 C
Sibiu
joi, noiembrie 13, 2025

Seminar gratuit de nutriție cu demonstrații culinare

Cele mai citite

Joi, 19 noiembrie, sibienii sunt invitați la un seminar de nutriție cu demonstrații culinare, susținut de Doina Blaga. Astfel, pe lângă prepararea corectă a pâinicilor, a diverselor categorii de lapte vegetal, paste de semințe și de leguminoase, gospodinele vor afla și cum să facă o tranziție mai ușoară între hrana animală și mâncarea de post.
„Pentru credincioşii iubitori de Dumnezeu şi cu respect faţă de trupul „templu al Duhului Sfânt”, a posti sau a nu posti nu încape în discuţii. Ei ştiu prea bine cât de bine face postul, mâncarea strict a vegetalelor, trupului şi de aceea nu-şi pun problema să nu respecte posturile rânduite. Cu toate acestea însă, nu de puţine ori mi s-a dat să aud nu puţine gospodine: „Vai, vine postul, ce o să gătesc?”. Vreau să vă mărturisesc că în urmă cu 15 ani şi eu mi-am pus această întrebare. Îmi amintesc că eram într-un post şi soţul meu lucra într-o firma de construcţii, unde era foarte solicitat şi din această pricină suferea de sindrom de colon iritabil. Pe atunci, nu ştiam mai nimic despre gătit sănătos şi am fost foarte stresată. În afară de cartofi şi fasole sau orez nu ştiam să gătesc altceva….. Soţul meu slăbea şi eu nu ştiam ce să gătesc… Nu era moda internetului încă la putere şi nici atâtea cărţi de bucate, iar de ateliere de gătit…nici vorbă. Aşa că m-am apucat să citesc… şi să aplic. Aşa am îndrăgit bucătăria vegetalelor. Un loc important în alimentaţia noastră zilnică îl ocupă acum pâinica. Istoria coacerii pâinii în casă la noi are mai multe etape. Acum, suntem la o etapă avansată în care folosim doar făină integrală proaspăt măcinată. Am scis o cărticică despre ea…. Pentru că vine postul şi ştiu cât de greu e să faci trecerea de la o mâncare pe bază de animaliere consistente la mâncarea de post, care, după unii, e mai nesăţioasă, vă invit să participaţi la un seminar gratuit în care o să vă arăt cât de uşor se poate coace pâinica şi cât de uşor puteți obţine lăpticul şi alte mâncăruri hrănitoare vegetale”, transmite Doina Blaga.
Doina Blaga este autoarea volumelor „Îndrăznesc să trăiesc sănătos”, „Slujirea din bucătărie” , „Carte de bucate pe anotimpuri”, „Mă bucur că sunt femeie” și „ Și tu poți să coci pâinici din făină integrală”. Seminarul este organizat pe Aleea Călărașilor, nr.10, joi, 19 noiembrie, de la ora 16.30, iar intrarea va fi gratuită, pe bază de programare la tel. 0757 574 503 sau e-mail: [email protected] .

Publicitate
spot_img
Cick
Ultimele știri

Nicușor Dan anunță că va da în judecată AEP. Decizia președintelui României vine după ce instituția a decis rambursarea parțială a banilor din donații

Articol de Daniela ArnăutuSuma de peste 900.000 de lei nu va fi rambursată, pentru campania președintelui Nicușor Dan de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect