5.2 C
Sibiu
miercuri, noiembrie 27, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Concurs de anticipatie stiintifica, la Palatul Copiilor

Cele mai citite

În data de 14 mai 2016, la Palatul Copiilor din Sibiu, a avut loc prima ediție a Concursului Județean Interdisciplinar de Anticipație Științifică, unic în țară prin tematica abordată. Obiectivul competiției a fost stimularea gândirii logico-matematice a elevilor din clasele II-VIII prin angrenarea lor într-un concurs județean interdisciplinar , vizand disciplinele din domeniul matematică, fizică, chimie, astronomie și microbiologie.

Concursul a fost organizat de profesorul Serafin Augustin-Cristian, dascăl cu o vechime de peste 10 ani în învățământ (fizică, chimie, astronomie, psihologie), a cuprins 2 secțiuni – cea teoretică, individuală și cea practică, pe echipe și a fost organizat pe două niveluri de pregătire, clasele II-IV și clasele V-VIII.

Participarea a fost peste așteptările organizatorilor, în condițiile în care s-au prezentat 67 de elevi din peste 30 de unități școlare din Sibiu, Cisnădie, Avrig, Cristian, Poiana Sibiului, Rășinari și Șura Mare.

Și pentru că orice concurs are și câștigători, în funcție de punctajul obținut, s-au acordat următoarele premii : la secțiunea “teorie” – 20 de premii I, 24 de premii II, 14 premii III, 8 mențiuni și un premiu de participare, iar la secțiunea “proba practică” – 10 premii I, 7 premii II și 5 premii III.

La concursul individual, s-au remarcat elevii Vecsei Diana din clasa a III-a (Școala 18 Sibiu – profesor coordonator Șufană Lenuța), Bădiță Mihail din clasa a IV-a (Școala 1 Sibiu – profesor coordonator Serafin Augustin) și Oleksik Vlad clasa a V-a (Școala 18 Sibiu – profesor coordonator Rusu Horațiu), care au obținut punctajul maxim.

La nivelul claselor V-VIII, prin prisma numărului de premii I obținute, a ieșit în evidență Școala Poiana Sibiului cu profesor coordonator Stoian Ileana.

Majoritatea copiilor au avut lucrări de nivel superior, ceea ce îmi demonstrează că sunt bine pregatiți, dar le lipsește modul de a integra cunoștințele pe care le au, într-un sistem interdisciplinar. Acest curs, prin modul lui de abordare, unul axat pe învățarea practică a științelor din natură, încurajează atragerea copiilor spre știință și spiritul ei”, a declarat Serafin Augustin-Cristian.

Demn de remarcat este și faptul că la concurs a participat un grup de 9 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, coordonați de d-na profesor Ramona Untch, remarcându-se cu premii I și II la ambele probe, teoretică și practică, ceea ce a dovedit faptul că, deși școlile cu predare în limba germană pun accentul în mod diferit pe programa școlară, creativitatea stimulată în aceste instituții a fost de ajutor elevilor, plasându-i la un nivel ridicat.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Spectacol grandios de Ziua Națională la Sibiu. Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel, Ionuț Dolănescu și Andra printre invitați

Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Mariana Anghel sau Andra sunt printre invitații spectacolului de Ziua Națională de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect