Pentru al șaptelea an consecutiv, bucătarii pot să participe la concursul de gătit gulyas, iar gurmanzii pot să deguste bunătățile, la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul unui festival maghiar devenit tradiție la Sibiu.
Evenimentul are ca scop principal prezentarea tradiţiilor şi valorilor culturale maghiare. Concursul se va desfăşura sâmbătă, 2 iulie 2016, începând cu ora 8, iar cei interesaţi se pot înscrie completănd formularul de participare disponibil pe siteul www.szeben.ro. Pe acest site, la secţiunea în limba română, se găsesc informaţii utile despre desfăşurarea concursului şi despre regulament.
,,Concursul de gătit gulyás la ceaun este o tradiţie care reliefează importanţa pe care Muzeul ASTRA o acordă valorilor multiculturale. Un lucru foarte important este faptul că pe lângă acest concurs de gătit, se vor organiza la Muzeul ASTRA ateliere meşteşugăreşti, cum sunt cele de sculptură, fierărie, textile sau confecţionat instrumente muzicale. De asemenea, vizitatorii vor putea să afle cum se construieşte o iurtă (locuință demontabilă) sau să participe la concursuri de tras cu arcul.”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.
Potrivit regulamentului, la concursul de gătit gulyás, organizat în Muzeul în Aer Liber, zona Târgului de Ţară, poate participa oricine, indiferent de etnia din care face parte.