Tăierea zonelor verzi din cartierul Hipodrom II a determinat o reacţie disperată a locuitorilor din zonă.
Mai mulţi locuitori dintr-un cartier sibian s-au plâns în ultima perioadă de faptul că firma care se ocupă de modernizarea zonei Hipodrom II le distruge natura din cartier. Înarmaţi cu fotografii care să certifice acuzaţiile şi cu multă determinare, oamenii au dat de înţeles că nu vor ca situaţia să rămână astfel.
După ce zilele trecute sibienii au trimis o adresă primăriei prin care cereau să li se explice de ce zonele verzi din cartierul Hipodrom II sunt tăiate, reacţia a venit şi din partea reprezentanţilor municipalităţii. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a făcut o vizită la faţa locului pentru a evalua situaţia.
“Am constatat că doar un mic număr de cetățeni doresc conservarea grădinilor de zarzavaturi din fața blocului și a zonelor verzi amenajate improvizat cu bătătoare de covoare și mobilier vechi, cu gard viu inestetic și neîngrijit, care adăpostește tot felul de gunoaie. În egală măsură am constatat că sunt în zonă arbori frumoși, zone cu flori care merită păstrate și vom adapta proiectul. Nu se vor tăia toți copacii. Vom tăia o mică parte din aceștia, mai ales arbuști, arbori uscați sau bolnavi și corcoduși. Vom îndepărta și o parte din gardul viu care împiedică execuția lucrărilor. Subliniez și pe această cale faptul că după încheierea lucrărilor se vor planta noi copaci, iar unde este posibil și dacă asociațiile de proprietari doresc, se poate planta și gard viu”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Iniţiativa a venit de la Robert Paskuj, un tânăr care locuieşte în această zonă şi care a elaborat şi adresa către Primăria Sibiu. Bărbatul a declarat că între străzile Aleea Biruinţei, Bulevardul Mihai Viteazu şi Nicolae Iorga au loc lucrări la trotuare şi carosabil care au dus la tăierea vegetaţiei naturale din zonă. În urma consultărilor asupra proiectului, Robert ar fi descoperit că nu există niciunde specificat că s-ar face lucrări şi în zona spaţiilor verzi. De asemenea, conform tânărului, există şi o legislaţie naţională care interzice schimbarea destinaţiilor spaţiilor verzi indiferent de motivul pentru care are loc această schimbare.
Vedeti AICI cu taierea copacilor