Complexul eco-turistic montan Valley 21 s-a lansat, pe 10 septembrie, în abruptul nordic al Munților Ciucaș, în apropiere de localitatea Vama Buzăului, județul Brașov, anunta Agerpres.
Evenimentul a reprezentat inaugurarea primei case de vacanță din complexul eco-turistic ce a fost realizat în urma unei investiții româno-olandeze și a unui parteneriat public-privat cu autoritățile locale.
Lansarea a avut loc în mijlocul naturii, pe acordurile Rapsodiei Române de George Enescu, în interpretarea artiștilor Filarmonicii Brașov.
Complexul eco-turistic de case de vacanță Valley 21 este un model al viitorului din punct de vedere rezidențial, pentru că îmbină tehnologia de ultima oră cu cele mai eficiente soluții ecologice.
‘Am ales Vama Buzăului, Transilvania, pentru frumusețea neatinsă a locurilor și autenticitatea tradițiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, în armonie cu peisajul și natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panourile solare, încălzirea este cu surse regenerabile. În plus, păstrăm confortul unei locuințe premium și oferim facilități pentru rezidenți precum: întreținerea locuinței, închiriere, un centru hospitalier’, spune Gerard Doedee, unul dintre fondatorii proiectului Valley 21.
Proiectul este realizat în baza unui parteneriat public-privat în privința terenului, încheiat între investitori români și olandezi și primăria Vama Buzăului. De altfel, dezvoltarea celei mai noi stațiuni montane înseamnă și crearea de noi locuri de muncă pentru localnici.
Casele futuriste au ajuns în România. Cum arată o astfel de locuință și cui se adresează
Complexul Eco-Turistic Montan, Valley 21, care va funcționa în regim de tip condominium, este compus din 68 de case individuale și un centru de facilități. Acesta urmează a fi realizat în totalitate, până în 2020, pe o suprafață de 68 ha, pe teritoriul administrativ al comunei Vama Buzăului din județul Brașov.
Atât arhitectura proiectului, cât și soluțiile alese pentru accesul la utilități, țin cont de principiul sustenabilității energetice și de impactul cât mai redus asupra mediului înconjurător.
Arhitecții italieni, Luca Fornaroli și Giulia Valentini, în strânsă colaborare cu firma de arhitectură peisagistică Stijlgroep Architects din Rotterdam, au creat o operă de artă chiar în mijlocul naturii: o casă care păstrează linia naturală a terenului, fără a pierde din confortul unei locuințe unice.
Casele, aflate la un pas de Rezervația Naturală Valea Zimbrilor, au dimensiuni generoase. Sunt patru tipuri de case, cu suprafețe între 92 mp și 118 mp, cu prețuri cuprinse între 167.500 și 285.000 de euro. Acestea sunt construite numai din materiale eco friendly, de o înaltă calitate.
Proiectul Valley 21 este certificat de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvoltă și implementează un sistem național de standarde și certificări pentru clădirile verzi.