9.1 C
Sibiu
joi, noiembrie 20, 2025

Petrecerea de sâmbătă: Brunch la Târnăvioara

Cele mai citite

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, Primăria Orașului Copșa Mică, Asociația My Transylvania organizează în 8 octombrie, de la ora 11.30, Brunch în Târnăvioara, la casa numărul 73 din cartierul copșean Târnăvioara. După deschiderea evenimentului, între orele 12 și 13 este programată proiecția documentarului „Dezvoltarea comunităților transilvane în contextul diversității europene în vederea reducerii disparităților economice și sociale pentru grupuri vulnerabile” în cadrul Centrului Cultural al Diversității Europene. Între orele 13 și 14 este programat un  tur ghidat al localității și al monumentelor istorice ale acesteia: biserica fortificată evanghelică și biserica ortodoxă.
Evenimentul se dorește a fi o continuare a proiectului Centrul Cultural al Diversității Europene inițiat de Asociația pentru Înfrumuseșarea Orașului Sibiu în parteneriat cu Primăria Orașului Copșa Mică și Compexul Național Muzeal ASTRA Sibiu și desfășurat pe parcursul anului 2015 în Târnăvioara. În cadrul proiectului unul dintre cele mai animate evenimente a fost „Târgul meșteșugarilor” care a reunit sub umbrela sa mai multe evenimente: Meşteşuguri tradiţionale, dansuri şi muzică populară, Brunch-ul „Flavours and Sounds of Transylvania” Expoziţii şi programe pentru copii.
Degustările culinare din ziua de sâmbătă, 10 octombrie, s-au desfășurat sub termenul între timp deja consacrat în lumea occidentală, așa-numitul “brunch”, care combină produse culinare specifice unui mic dejun cu cele ale unui prânz, realizat sub umbrela brandului “Flavours and Sounds of Transylvania” (inițiativă a Reky Travel & Events). Toate specialitățile au fost realizate în satul Târnăvioara din produse crescute aici, rezultate ale atelierului de bucătărie românească organizat în cadrul proiectului. „În acest an ne dorim să facem cunoștință cu cât mai multă lume interesată de bucatele și rețetele tradiționale ale comunităților multiculturale de pe Valea Târnavelor. Ca și în cazul evenimentului din anul trecut scopul nostru principal îl reprezintă promovarea și susținerea Târnăvioarei prin prezentarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Gazdele vă promit bucate alese, gătite de localnici pe baza rețetelor vechi din zona Târnavelor: ciorba brodenlaven, gulyasul ungurilor din Copșa, lichiu cu prune, hajose”, explică organizatorii.
Costuri: 50 lei de persoană în limita a 100 de locuri Informații și rezervări: [email protected], tel.0745.895.743.

Publicitate
spot_img
Cick
Ultimele știri

FOTO: Echipamente de informatică pentru unitățile de învățământ din Mediaș

Mai multe unități de învățământ din municipiul Mediaș au primit mai multe echipamente pentru laboratoarele de informatică.Primăria Municipiului Mediaș...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect