Grădiniţa cu program prelungit nr. 18 din Sibiu, a lansat, joi, 17 noiembrie, proiectul educativ internaţional ,,Folclorul – pe înţelesul copiilor”, în cadrul căruia vor fi implicați peste 350 de copii preşcolari şi şcolari și 36 de cadre didactice din 15 unităţi şcolare din judeţele Sibiu, Cluj, Bistrița, Bacău și din Stuttgart – Germania. Proiectul se desfășoară în perioada noiembrie 2016 – mai 2017 şi are drept scop promovarea valorilor culturii tradiţionale.
„Diversitatea este cuvântul cheie al acestui proiect: copiii provin din instituţii de învăţământ dedicate unor grupe de vârstă diferite (grădiniţe, şcoli gimnaziale), din regiuni diferite ale României şi străinătate, fiind etnici români şi etnici maghiari, precum şi cetăţeni cu naţionalitate germană”, spune prof. Simona Lungu, director Grădiniţa nr. 18 Sibiu.
Atât copiii, cât și cadrele didactice și părinții vor fi implicați în spectacole de colinde și şezătoari, în prezentarea și decorarea costumului popular, se vor învăța paşi de dans popular, se vor confecţiona cadouri tradiţionale pentru Ziua Mamei, se vor decora ouă de Paşte și se vor viziona spectacole folclorice.
„Toate aceste activităţi le dau copiilor posibilitatea să îşi îmbunătăţească cunoştinţele într-un domeniu ce nu intră în curriculum obligatoriu, dar care le sporeşte înţelegerea cadrului general socio-cultural în care se desfăşoară viaţa lor, care le oferă noţiuni fundamentale despre patrimoniu cultural şi contribuie la educarea lor în spritul respectului pentru moştenirea culturală şi al toleranţei pentru specificul cultural al altor etnii”, spune prof. dr. Claudia Banea, coordonator proiect.