2.9 C
Sibiu
sâmbătă, noiembrie 30, 2024

7 rețineri după descinderile din Mediaș și Blăjel

Cele mai citite

3 femei și 4 bărbați dintre cele 30 de persoane conduse joi la sediul DIICOT Sibiu în urma descinderilor din Mediaș și Blăjel au fost reținute. După mai multe ore de audieri, procurorii au decis reținerea celor 7 persoane, acuzate fiind de trafic de persoane și cămătărie.
Vă reamintim că la sediul DIICOT Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii, un numar de  30 de persoane, în urma unor descinderi în Mediaș și Blăjel care au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Potrivit informațiilor, suspecţii au recrutat  persoane cu o situaţie materială precară în special din localitățile rurale de pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, pe care ulterior le-au transportat în Italia, în zona localităţii Roma, fiind găzduite în imobile părăsite sau locuinţe improvizate. Odată ajunse în Italia, victimele erau obligate să practice cerșetoria, fiind în permanenţă supravegheate de către membrii grupului, fiindu-le impuse condiţii stricte, foloasele materiale obţinute de pe urma cerșitului fiind însuşite de către membrii grupului. Persoanele traficate, care practicau cerşetoria, erau instruite cum să „ceară”, cum să se îmbrace (sărăcăcios), cum să se poarte (să adopte o atitudine umilă, să plângă, etc.), totul sub supravegherea membrilor grupului. Dintre persoanele care au practicat/practică cerşetoria în folosul membrilor grupării au fost identificate până în acest  moment  un număr de 9 persoane vătămate fiind indicii că numărul acestora este mult mai mare”, se arată în comunicatul DIICOT.
Principalul mijloc prin care membrii grupului au controlat persoanele traficate s-a realizat prin sistemul „sclavie cauzată de o îndatorare”. Suspecţii fie percepeau dobânzi exorbitante persoanelor cărora le împrumuta bani cu camată, sume pe care acestea evident nu le puteau plăti fiind constrânse astfel să meargă să practice cerşetoria pentru plata datoriei impuse abuziv, fie le cereau victimelor să plătească sume exagerate pentru transportul până la destinaţie, în speţă Italia, costuri exagerate de hrană, cazare şi haine, victimele traficate nedându-şi seama că această metodă este ilegală şi abuzivă, fiindu-le indus faptul că totul face parte dintr-o tranzacţie pe care au consimţit-o.

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pericol extrem de Valea Oltului. Cad stânci de pe versanți, un TIR a fost lovit

UPDATE: "În urma fenomenelor meteorologice din această perioadă mai pot avea loc alunecări de pietre, arbori sau grohotiș în...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect