12.9 C
Sibiu
joi, mai 1, 2025

Liviana Tane: „Fiecare jurnalist are blocaje”

Cele mai citite

15 studenți sibieni ai Facultății de Științe Socio Umane  au participat astăzi, 10 aprilie, la Workshop-ul How to Tell the Story, realizat de jurnalistele, Liviana Tane și Lidia Bădilă.  Evenimentul a fost organizat de Specializările Jurnalism, Comunicare și Relații Publice,  Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate în colaborare cu The Nest Project.
„În completarea cunoștințelor teoretice dobândite la cursuri, e esențial ca studenții să își dezvolte competențe și abilități transversale și să acumuleze experiență practică, pentru a face față provocărilor de pe piața muncii, la terminarea facultății. Din acest motiv ne-am propus să le oferim oportunități de învățare cât mai variate, care să îi pregătească pentru viitor. Prin atelierul de storytelling și scriere creativă, organizat în parteneriat cu The Nest Project ne-am dorit să stimulăm creativitatea și imaginația studenților și să le oferim ocazia de a-și antrena abilitățile de comunicare.” (Prof. Univ. Dr. Habil. Sorin Radu, Decan al Facultății de Științe Socio-Umane)
„Găsițivă vocea interioară”
Cele trei ore petrecute în compania jurnalistelor au fost de bun augur, tinerii au primit sfaturi despre cum trebuie scris un material jurnalistic, despre metodele și tehnicile de care trebuie să țină cont în realizarea acestuia și ceea ce este cel mai important au fost puși să redacteze proprile lor materiale.
„Avem tendința să ne comparăm cu ceilalți. Nu suntem toți la fel. Și niciodată nu o să ne vină ideiile în același timp. Găsițivă vocea interioară și scrieți. Iar primul lucru care iese e emoția. Este posibil ca primul text să nu fie publicat, dar continuați să scrieți și rescrieți”, a fost unul dintre sfaturile date studenților de  către Liviana Tane.
Viitorilor jurnaliști le-au fost prezentați pașii necesari în elaborarea articolului, dar și tehnica Show Don’t Tell (care presupune folosirea detalilor, vizuale, auditive, olfactive sau senzoriale utilizând scene, personaje) La finalul întâlnirii, aceștia au fost foarte încântați de sfaturile primite.
„Mi s-a părut o activitate interesantă și consider că am învățat ceva nou, într-un mod interactiv și jucăuș, bazat pe creativitate. Deși, îmi place să scriu poezie, în urma acesctui workshop, mă gândesc să încep să scriu și proză”, ne-a mărturisit Radu Motoroiu.
Workshop-ul How  to Tell the Story se desfășoară și în alte orașe. Iar, următoarele evenimente vor fi organizate pe 15 mai în Brașov, iar pe 22 și 23 aprilie se va întâlni cu studenții ieșeni, iar  Liviana Tane promite să revină la Sibiu. „Mi-a plăcut foarte mult întâlnirea de astăzi cu studenții sibieni, deoarece consider că sunt foarte inteleginți, deștepți, deschiși  la minte și frumoși.  Toate aceste întâlniri reprezintă parte din începutul unui proiect mai mare, pe care noi l-am numit Smart Schooling, care va înccepe în această toamnă și se va baza pe consiliere și orientare profesională în carieră pentru liceeni privind zona de comunicare și mass media”, a declarat jurnalista.
 

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Lovitură grea pentru George Simion. Decizia BEC a venit miercuri

Biroul Electoral Central a decis că George Simion le-a trimis ilegal scrisori alegătorilor, iar acestea trebuie retrase.Biroul Electoral Central...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect