fbpx
Acum citesti:
Peste 230 de cereri de acordare a ajutorului de încălzire, la Mediaș
Intreg articolul 1 minute de lectura

Peste 230 de cereri de acordare a ajutorului de încălzire, la Mediaș

Până în acest moment, Direcția de Asistență Socială Mediaș a înregistrat pentru sezonul rece 2018-2019 un număr de 236 dosare ale medieșenilor care solicită acordarea ajutorului de încălzire. Dintre acestea, 213 familii se încălzesc cu gaze naturale, 10 cu electricitate și alte 13 cu lemne.

Vestea bună este că plafonul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a crescut din prima zi a noului an. Astfel, plafonul pentru ajutorul de încălzire a locuinței a crescut cu 135 de lei, de la 615 la 750 din acest an. Modificarea cuantumului venitului minim pe membru de familie luat în calcul pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Prin Ordonanța de Urgență numărul 114/2018 s-a stabilit că, începând din luna ianuarie 2019, pentru consumatorii vulnerabili, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, va crește limita de venit pentru accesarea acestei prestaţii sociale. Astfel, noul plafon de acordare a ajutorului de încălzire a locuinței este de 750 lei/membru de familie.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.