fbpx
Acum citesti:
Concurs pentru alegerea imaginii Mediașului pe moneda SibCoin
Intreg articolul 2 minute de lectura

Concurs pentru alegerea imaginii Mediașului pe moneda SibCoin

Medieșenii sunt provocați la un concurs inedit.  Primăria Municipiului Mediaş organizează concursul “Tu hotărăşti imaginea Mediaşului pe Sibcoin“, un concurs ce premiază cele mai bune propuneri şi elemente grafice care să apară pe feţele monedei Mediaşului Sibcoin 2019. Cei care doresc să participe la concurs și vor informații detaliate despre concurs trebuie să acceseze site-ul https://sibiugastronomia.ro/concurs-sibcoin-medias/ sau https://visitmedias.com/
și să completeze formularul disponibil pe unul din cele două site-uri menţionate. Propunerile medieșenilor sunt așteptate până în data de 20 martie.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu a ales, în luna noiembrie a anului trecut, numele,pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi Sibcoin

Beneficiile unei astfel de monede se referă la un mediu de schimb pentru economia locală, sprijin direct pentru crearea de rețele locale integrate (producție, distribuție, vânzare). De asemenea, reprezintă o modalitate de a crea cerere directă suplimentară pentru producătorii locali mici, care nu au competența, experiența, finanțare, resurse pentru intrarea pe piață și impulsionează mica inițiativă antreprenorială și îmbunătățește accesul la piețe al micilor producători.

Moneda locală circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizații. Nu înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.