fbpx
Acum citesti:
Tursib: Creștere a numărului de amenzi pentru călătoria fără bilet. Elevii, aproape 40% din sancțiuni
Intreg articolul 2 minute de lectura

Tursib: Creștere a numărului de amenzi pentru călătoria fără bilet. Elevii, aproape 40% din sancțiuni

Tursib anunță că media lunară a numărului de sancţiuni pe autobuzele de transport în comun a crescut cu 63%, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, faţă de perioada ianuarie – septembrie 2018. Tursib face apel la părinți să verifice copiii dacă și-au cumpărat abonamente cu banii primiți, deoarece cei mai mulți dintre cei găsiți fără bilete sunt elevi.

Tursib a înregistrat o creștere importantă a numărului de persoane care circulă fără bilet, prin prisma numărului tot mai mare de sancțiuni aplicate. Împreună cu Poliția Locală Sibiu, cu care a încheiat un protocol de colaborare, Tursib  a aplicat un număr de 462 de sancțiuni sub formă de  bilete contravenționale de 50 de lei și 293 de procese verbale de contravenție (amendă), în luna februarie. Mai mult, din totalul sancţiunilor, 38% s-au aplicat elevilor, motiv pentru care Tursib face apel la părinți pentru a verifica dacă copilul și-a cumpărat abonament cu banii primiți de la părinți. Tursib precizează că pe site-ul regiei se poate verifica seria abonamentului, altăuri de ultimele cifre din CNP, pentru a vedea dacă abonamentul este activ sau nu.

Din cauza numărului mare de persoane fără bilet, Tursib a decis, împreună cu Poliția Locală, să controleze persoanele care călătoresc pe anumite curse chiar la urcarea în autobuz.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.