fbpx
Acum citesti:
S-a semnat contractul pentru sistemul de camere inteligente, ce vor fi montate în Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

S-a semnat contractul pentru sistemul de camere inteligente, ce vor fi montate în Sibiu

Primăria Sibiu a semnat contractul de implementare a unui sistem de supraveghere urbană cu camere fixe, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Sibiul va avea un sistem modern de supraveghere video, instalat pe străzile orașului. Un număr de 100 de camere plus un centru de comandă vor fi obiectul unui contract care a fost semnat pe 4 martie. Valoarea contractului va fi de 12 milioane de euro, mai mică față de suma inițială, 16 milioane de lei.

Beneficiarul contractului este RASIROM, regie autonomă aflată în coordonarea SRI. RASIROM are la activ o serie întreagă de sisteme de supraveghere sau avertizare la BNR, Palatul Parlamentului, Summit-ul NATO de la București 2008, Transgaz, Centrul Cyberint.

Sistemul de supraveghere face parte din măsurile luate de municipalitate în vederea Summitului UE care va avea loc pe 9 mai în orașul Sibiu. Sistemul va fi utilizat ulterior de municaipalitate pentru creșterea siguranței cetățenilor în oraș.

Specialiștii în achiziții ai municipalității sibiene s-au chinuit mai bine de 4 luni de zile să atribuie licitația pentru acest sistem de supraveghere video. Proiectul în valoare inițială de peste 16 milioane de lei a fost blocat din cauza contestațiilor.

Proiectul inițial prevedea un număr de 100 de camere video inteligente, de mare rezoluție, dar nu s-a precizat dacă au rămas toate în contractul semnat. Dispeceratul va fi amplasat în sediul vechi al primăriei, cu un sediu secundar în Piața Mare. Printre locurile de amplasare a camerelor se numără intrările în oraș și intersecțiile principale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.