fbpx
Acum citesti:
Astrid Fodor despre Zona Metropolitană Sibiu: “Eu am alte priorități”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Astrid Fodor despre Zona Metropolitană Sibiu: “Eu am alte priorități”

Zona Metropolitană Sibiu nu mai este un subiect de actualitate pentru Primăria Sibiu, după cum reiese din declarațiile lui Astrid Fodor. “Am alte priorități”, a spus primarul Sibiului.

Astrid Fodor a declarat jurnaliștilor prezenți la semnarea contractului de finanțare a extinderii Școlii Nicolae Iorga că nu este o prioritate pentru municipalitate Zona Metropolitană Sibiu. Declarația vine în contextul în care mai mulți primari din localitățile învecinate și-au exprimat interesul reluării întâlnirilor pentru finalizarea înființării acestei zone metropolitane.

Astrid Fodor a precizat că fluidizarea traficului din orașul Sibiu nu va fi rezolvată cu înființarea Zonei Metropolitane și că Primăria investește în municipiu în lucrări care, “chiar dacă nu se văd, ele vor fluidiza traficul”. “Deocamdată, eu am alte priorități”, a spus Fodor. “Prioritatea mea este Municipiul Sibiu”, a mai spus edilul. Referitor la colaborarea cu celelalte primării din jurul Sibiului, Astrid Fodor a spus că are relații cu aproape toate primăriile. “Cu Cisnădie nu avem colaborare”.

Nici în privința unei eventuale prelungiri a traseului Tursib pe teritoriul orașului Cisnădie Astrid Fodor nu are o poziție favorabilă: “Nu este o soluție”, a spus ea.

Zona Metropolitană Sibiu ar trebui să ofere acces pentru orașul Sibiu și locuitorii din zona limitrofă la finanțări europene pentru proiecte importante, precum Centura de Sud, dar și să asigure o mai bună coordonare între primăriile din eventuala zonă metropolitană pentru proiecte comune, de la transportul în comun, la colectarea gunoiului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.