4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Finanțare europeană pentru dotarea ambulatorului Spitalului Județean

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Consiliul Județean a fost înștiințat că proiectul „Dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” a fost admis pentru finanțare din fonduri europene. Pentru a intra în faza de precontractare mai trebuie depusă la dosar Hotărârea CJ de aprobare a proiectului și a cheltuielilor aferente acestuia. Documentul trebuie să fie conform cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare și selecție conform cererii de finanțare actualizată.
După studiile efectuate până la această oră, s-a constat că valoarea totală a proiectului este de 4.319.525, 07 lei cu TVA. Aceasta este defalcată pe:

  • cheltuieli eligibile 4.307.706,61 lei;
  • cheltuieli neeligibile 11.818,46 lei

Una dintre condițiile prevăzute în ghidului solicitantului este aceea că  Unitatea Administrativ Teritorială Sibiu (în cazul acesta CJ Sibiu) trebuie să asigure o contribuție proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, adică 86.154,14 lei.
Mai mult, CJ va asigura și sumele necesare pentru cheltuielile de mentenanță și înteținere pe întreaga durată de valabilitate a contractului de finanțare.
Obiectivele proiectului
Potrivit CJ, prin realizarea proiectului „Dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” se dorește modernizarea și dotarea cu aparatură performantă a instituției pentru ridicarea standardelor serviciilor medicale de care vor beneficia sibienii de pe întreaga rază a județului. Mai mult, CJ urmărește îmbunătățirea infrastructurii sanitare pe întreaga Regiune Centru, asta însemnând că pot apela la serviciile ambulatoriului și persoane din județele limitrofe Sibiului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect