1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Primăria răspunde în scandalul mașinilor ridicate abuziv: Poliția Locală a dus la îndeplinire solicitarea consilierului Ioan Stroie de la PSD

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Primăria Sibiu a lămurit misterul și răspuns întrebărilor noastre cu privire la persoanele care au dat dispoziție Poliției Locale să elibereze parcarea din fața Teatrului Gong. Răspunsul nu elucidează pe deplin acțiunea.
Potrivit răspunsului oficial trimis de Primăria Sibiu, ridicarea mașinilor din strada Alexandru Odobescu, zona parcării din fața Teatrului Gong, vinovat este consilierul PSD Ioan Stroie. Acesta a solicitat parcare asigurată de Primărie pentru ședințele de Consiliu Local, dar nu este specificat dacă Ion Stroie este cel care a dat dispoziție Poliției Locale sau dacă alte persoane au răspuns la rugămintea acestuia. Formularea exactă este “Pentru a duce la îndeplinire această solicitare, Poliția Locală a închis tempoorar o zonă cu 14 locuri de parcare”. Înțelegem, astfel, că Ioan Stroie a cerut pe 15 mai loc de parcare, iar Poliția Locală s-a executat fără să comenteze. Niciun număr de telefon public sau privat de la Poliția Locală nu a fost disponibil la încercările noastre de a afla acoperirea legală pentru acțiunea Poliției Locale.
Iată răspunsul Primăriei Sibiu, trimis de purtătorul de cuvânt, Mirela Gligore:
“În ședința extraordinară a Consiliului Local Sibiu din data de 15 mai legislativul local a hotărât desființarea parcării din Piața Huet, devenind astfel pietonală. Această parcare era utilizată și de unii consilieri locali atunci când participau la ședințele lunare ale Consiliului. În acest context consilierul local Ioan Stroie a solicitat asigurarea unor locuri de parcare pentru membrii Consiliul Local în ziua în care participă la ședință.
Pentru a duce la îndeplinire această solicitare, Poliția Locală a închis temporar o zonă cu 14 locuri de parcare pe strada A. Odobescu. Pentru eliberare, a fost necesară mutarea a câteva mașini pe o stradă din imediata vecinătate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și dăm asigurări ca nu se va mai repeta această situație.”
Reamintim că în ziua de 30 mai, Poliția Locală Sibiu a eliberat parcarea din strada Alexandru Odobescu pentru a face loc mașinilor consilierilor locali. Eliberarea s-a făcut prin ridicarea mai multor mașini, inclusiv ale turiștilor, care au fost transportate cu ajutorul vehiculului pe care Poliția îl folosește în mod normal pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal. Ulterior eliberării, locurile au fost împrejmuite cu bandă roșie, pentru a nu mai fi ocupate de oamenii simpli, sibieni sau turiști.
https://sibiu100.ro/administratie/166670-abuz-urias-facut-de-primarie-si-politia-locala-au-ridicat-masinile-sibienilor-pentru-a-face-loc-consilierilor/
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect