Connect with us

Administrație

Mediaşul împrumută 7,7 milioane de euro de la BERD pentru cofinanţarea unor proiecte

Avatar

Publicat

pe

Municipiul Mediaş a contractat un împrumut de 7,7 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare prin Programul Oraşe Verzi pentru cofinanţarea unor proiecte câştigate recent.

Este vorba despre cofinanţarea proiectului de modernizare a transportului public electric precum şi pentru reabilitarea, modernizarea şi îmbunătăţirea eficienţei energetice în clădiri publice.

Aleşii locali din municipiul Mediaş au aprobat, recent, contractarea unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru cofinanţarea unor proiecte. Primul mare proiect este cel referitor la modernizarea şi extinderea reţelelor de transport public electric. De asemenea, municipiul de pe Târnava Mare şi-a propus şi eficientizarea energetică a unor clădiri publice.

Programul BERD Oraşe Verzi oferă asistenţă concretă oraşelor pentru a veni în întâmpinarea provocărilor legate de mediu şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Toate oraşele participante se înscriu în acest program cu un proiect “verde” pilot. Apoi, cu ajutorul asistenţei oferită de BERD, oraşele dezvoltă un Plan de Acţiune Oraşe Verzi cuprinzând o listă concretă şi personalizată de investiţii dar şi de politici publice necesare pentru a întâmpina problemele legate de mediu. Mediaş este al 3-lea Oraş Verde din Romania, după Craiova şi Iaşi, în timp ce Timişoara şi Constanţa sunt aşteptate să se alăture programului în curând.

PUBLICITATE

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ