Connect with us

Administrație

Primăria Sibiu modernizează Adăpostul de Noapte. Noua capacitate va fi de 40 de locuri

Avatar

Publicat

pe

Capacitatea Adăpostului de Noapte din municipiul Sibiu va crește la 40 de locuri în urma unui proiect de modernizare care va fi derulat în perioada următoare.

O nouă clădire aparținând Direcției de Asistență Socială Sibiu va fi modernizată. Este vorba despre Adăpostul de Noapte, situat în Piața Iancu de Hunedoara numărul 3, a cărui capacitate va crește astfel de la 26 la 40 de locuri.

Investiția va adăuga spațiului de cazare existent o mansardă cu 14 locuri în 4 camere, o sală de consiliere și grupuri sanitare noi. Proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor igienico- sanitare pentru acest serviciu social de noapte, însă o atenție deosebită este acordată și respectării legislației în domeniul securității la incendiu.

Valoarea totală a contractului este de 1,5 milioane lei, iar durata este de 9 luni de la data semnării lui, perioadă etapizată astfel: 60 de zile sunt alocate pentru serviciile de proiectare și verificare a proiectului tehnic, iar 7 luni va dura execuția lucrărilor.Achiziția s-a desfășurat printr-o procedură simplificată la care au participat doi ofertanți.

PUBLICITATE

Beneficiarii acestui centru social sunt persoane fără adăpost, care nu au întreținători și nici posibilități materiale proprii, devenind dependenți de serviciile sociale de bază.

“În prezent, adăpostul de noapte funcționează într-o clădire veche, compusă din cinci dormitoare, două grupuri sanitare și o sală de mese, un spațiu insuficient pentru numărul de solicitări. Ne dorim ca standardele comunității noastre să crească, inclusiv pentru persoanele aflate în situații vulnerabile, pentru care un acoperiș deasupra capului pe timp de noapte reprezintă o problemă existențială”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ