5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Primăria Sibiu amenajează 10 noi stații de încărcare pentru automobile electrice

Cele mai citite

Sibienii care dețin automobile cu propulsie electrică vor avea la dispoziție, în zonele publice, 10 noi stații de încărcare, conform Primăriei Sibiu.

Administrația sibiană va investi 2,36 de milioane de lei, din care 1,9 milioane vor fi oferiți de AFM, în 10 noi stații de încărcare pentru vehicule electrice. Finanțarea a fost obținută prin “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ” inițiat de către Administrația Fondului pentru Mediu. Diferența de bani va fi asigurată din bugetul Primăriei Sibiu.
“Dezvoltând infrastructura publică, încurajăm utilizarea autoturismelor electrice sau hibride. Pe măsură ce numărul de astfel de autovehicule crește în Sibiu, ne vom corela și vom iniția investiții în sensul amenajării de noi astfel de stații publice.”, a atransmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
După semnarea contractului de finanțare, la finalul lui 2021, acum se pregătește achiziția serviciilor de proiectare, achiziția stațiilor și a serviciilor de montaj.
După cum anunță Primăria Sibiu, cele 10 noi stații de încărcare vor fi amenajate în 8 locuri, atât în zona centrală a orașului, cât și în câteva parcări din cartiere.

  1. În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Șelimbăr
  2. În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu strada Siretului
  3. În parcarea de pe Calea Șurii Mari din zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcției Sanitar-Veterinare)
  4. În parcarea publică din spatele „Centrului Cultural Ion Besoiu”
  5. În parcarea de pe Cazarma 90 – 2 stații
  6. Pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piața 1 Decembrie 1918) – 2 stații
  7. În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion
  8. În parcarea publică din Piața Aurel Vlaicu (în fața băncii Raiffeisen).

Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare cu o putere de 22kW (încărcare lentă), respectiv 50kW (încărcare rapidă) și vor fi conforme standardului european IEC 61851.
Sibiul are deja cinci stații publice de încărcare a automobilelor electrice, toate gratuite, posesorii fiind obligați să plătească doar contravaloarea parcării.
Prima stație din oraș pentru mașini electrice este cea de la Cazarma 90, instalată în anul 2016, care a fost înlocuită în 2021 cu stație de încărcare mai modernă, de putere mai mare, oferind posibilitatea încărcării simultane a două autovehicule, inclusiv încărcarea rapidă, la 60kW. Celelalte patru stații au fost construite în parcarea supraetajată Hipodrom, care vor fi disponibile odată cu deschiderea parcării.
Conform datelor primăriei, în municipiul Sibiu sunt înmatriculate 713 autoturisme hibride cu încărcare și 173 de autovehicule electrice, deținute de persoane fizice sau companii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect