Connect with us

Administrație

Primăria caută firme pentru întreținerea accesului în parcarea Hipodrom și pentru curățenie

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Parcarea Hipodrom, construită de primărie pentru a asigura locurile de parcare necesare locuitorilor din zona intersecției străzilor N. Iorga – Mihai Viteazu, este administrată în prezent de serviciul de specialitate din cadrul instituției sibiene. Administrarea urmează însă să fie cedată unei firme private, care va primi aproximativ 15.000 de euro pentru doi ani.

Parcarea Hipodrom a fost finalizată și dată în folosință în luna martie, însă Primăria Sibiu are nevoie de o firmă care să administreze sistemul de acces cu barieră, inclusiv aparatele de taxare a accesului, împreună cu stațiile de încărcare pentru automobilele electrice. Pentru acest lucru, Primăria Sibiu oferă 66.000 de lei pentru o durată de doi ani, iar compania care v câștig acest contraact va trebui să se ocupe de toate aparatele care asigură accesul, plata și încărcarea. Concret, este vorba despre sistemul de bariere, cu tichete cu cod de bare, similar cu cele existente în parcările publice din centru. Acest este conectat cu centrul de comandă și camerele de intrare și ieșire, precum și cu automatele de plată. Serviciile pe care firma le va presta se referă la mentennanța serverului, a cablajelor, a senzorilor și a celorlalte dispozitive componente, verificarea și întreținerea barierelor, a caselor de marcat automate, a sistemului de citire a numerelor. Eventualele reparații vor fi efectuate contracost, iar piesele care nu sunt în garanție vor fi asigurate de beneficiar.

Tot pentru Parcarea Hipodrom, Primăria Sibiu caută firmă pentru curățenie și întreținerea spațiilor. Licitația este în plină desfășurare, iar prețul oferit pe baza estimărilor se ridică la 350.000 de lei, pentru o perioadă contractuală de 12 luni. Firma care va câștiga va trebuie să presteze servicii de curățenie, igienizare a parcării, dezinfectare a spațiilor publice și deszăpezire pe timp de iarnă a zonelor exterioare.

Pentru acest contract au depus oferte cinci companii: Igiena Serv, Sauberes Haus Sib, Cori Cleaning, Activ Clean și Bla Shine. Evaluarea ofertelor va avea loc abia în luna iunie.

Parcarea Hipodrom a costat Primăria Sibiu circa 5 milioane de euro și a fost executată de companie Geiger Transilvania.

1 Comment

1 Comment

  1. Avatar

    John

    13 mai 2022 at 12:27 pm

    Parcarea este o idee foarte buna, care a descongestionat in mare parte parcarile limitrofe.
    Probabil mai este nevoie de timp pana cetatenii vor intelege ca este in regula si daca parchezi masina la 100m de blocul in care stai, si nu obligatoriu in usa acestuia. Oricum, asteptam cu neliniste stabilirea pretului de acces in parcare…

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *