Municipalitatea medieşeană sprijină reabilitarea unui important simbol al oraşului, în condiţiile în care ultima intervenție la Turnul Trompeților a fost undeva în anii 1970. În a doua jumătate a anului 2014 au avut loc diverse campanii de colectare de fonduri pentru reabilitarea Turnului Trompeţilor, însă suma necesară este mult prea mare pentru a duce la bun sfârşit îndeplinirea obiectivului.
Din acest motiv, autorităţile locale au transmis legislativului un proiect de hotărâre privind alocarea unui sprjin financiar Bisericii Evanghelice Mediaş (prin care să fie alocată diferenţa de bani necesari) în vederea reabilitării şi conservării Turnului Trompeţilor.
Proiectul a fost aprobat la finele anului trecut de către consilierii locali, care au alocat suma de 344.000 de lei, Bisericii Evanghelice Mediaș, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare și conservare a Turnului Trompeților și curții interioare a Bisericii Sfânta Margareta.
”Biserica Evanghelică Sfânta Margareta cu Turnul Trompeților sunt cele mai reprezentative clădiri monument din Mediaș. Dat fiind faptul că legislația în vigoare prevede posibiltatea ca din bugetul local să se sprijine financiar întreținerea și repararea lăcașurilor de cult, precum și conservarea și întreținerea bunurilor de patrimoniu, Consiliul Local a aprobat suma de 344.000 lei în vederea reabilitării turnului. Biserica Evanghelică a depus în data de 3 septembrie 2015 o cerere către Primăria Mediaș prin care solicita transferarea sumei aprobate, momentan cererea fiind în curs de soluţionare”, a explicat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
Turnul Trompeţilor din Mediaş, ridicat la inceputul secolului al XV-lea, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Sibiu.
Se numără printre primele zece construcții din lume ridicate înclinat, fiind, spun unii, chiar pe locul doi în lume, după mult mai celebrul turn de la Pisa.