Skatepark-ul pentru construcția căruia municipalitatea a alocat în luna iunie 2 milioane de lei nu va mai fi amenajat la intersecția străzilor Octavian Goga – Bahluiului – Aleea Călăreților. Motivul îl reprezintă petițiile primite din partea locuitorilor din zonă, nemulțumiți de faptul că spațiul verde va fi sacrificat în favoarea unei platforme betonate.
„Proiectul a fost întocmit cu respectarea prevederilor PUG-ului Sibiului pentru zona unde urmează a fi construit skatepark-ul și conform cu înscrierile din extrasul de Carte Funciară. Autorizația de construcție a fost emisă cu respectarea prevederilor legale. Urmare a petițiilor primite din partea unor locuitori ai zonei, Primăria Sibiu încearcă identificarea unei alte posibile locații pentru construcția acestui skatepark”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.
De altfel, la finele lunii iulie reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu au făcut verificări în teren după ce au fost sesizați de locatari, solicitând Direcției Tehnice din cadrul Primăriei să găsească un alt spațiu pentru acest skatepark, pe motiv că proiectul presupune tăierea unor specii tinere de arbori decorativi și eliminarea spațiului verde, locația fiind la mică distanță ( 30 m) de rezervația naturală „Parcul Natural Dumbrava Sibiului”.
„Nu suntem de acord cu această locaţie deoarece se sacrifică o bună parte din parcul Sub Arini. Considerăm că cea mai bună soluţie este relocarea skatepark-ului într-o zonă care nu necesită intrarea pe zona verde şi tăierea de copaci,” afirmă Bogdan Gheorghe Trif, director executiv APM Sibiu.
Semnatarii petiției disponibile pe blogul www.salvatiorasulsibiu.ro au făcut sesizări și la Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, însă până în prezent la sediul instituției nu a fost primit niciun dosar de avizare pentru intervenții în zona parcului.
„În lunile anterioare am primit la sediul Directiei Județene pentru Cultură Sibiu sesizări cu privire la posibile amenajări ce ar urma să se întâmple în perimetrul parcului SubArini. Conform legislației locale, până la efectuarea unui PUZ-CP orice intervenție trebuie autorizată și cu avizul de specialitate al DJC Sibiu. Până în acest moment nu am primit la registratura DJC Sibiu un document sau un dosar de avizare pentru intervenții în zona parcului. În cazul în care se vor realiza astfel de intervenții vom urma procedurile legale de control”, a transmis Răzvan Pop, director DJC Sibiu, la solicitarea Sibiu 100%.
Potrivit proiectului adoptat de consilierii locali în luna iunie, parcul urmează a fi folosit pentru skate, role și biciclete BMX. Proiectul prevede amenajarea unei platforme de beton de aproximativ 1.500 mp, dotarea cu echipamente şi împrejmuirea corespunzătoare a zonei, suprafață totală ocupată fiind de aproximativ 2.000 de mp.