4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Un oficial al Ambasadei SUA, în vizită la Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Joseph J. Fitzgerald, adjunctul şefului secţiei Politic al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, s-a aflat luni în vizită la Sibiu, pe agendă fiind programate întâlniri atât cu primarul interimar Astrid Fodor, cât şi cu prefectul judeţului, Ovidiu Sitterli. 
„Aceste contacte sunt deosebit de importante pentru Sibiu, un oraş cu o bună deschidere şi vizibilitate internaţională. Schimbul de idei şi stabilirea unor legături diplomatice sunt benefice oraşului şi de aceea m-a bucurat vizita domnului Joseph J. Fitzgerald, adjunctul şefului secţiei Politic a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Domnia sa s-a arătat interesat de politica locală, în contextul alegerilor de anul viitor. Am discutat cu domnul Joseph J. Fitzgerald şi teme legate de administraţia locală, cu provocări şi reuşite şi m-a bucurat să văd ca domnia sa auzise deja multe lucruri pozitive despre Sibiu, chiar dacă a preluat postul din România de foarte puţin timp”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, citată de Agerpres.  
De asemenea, în timpul vizitei de la Prefectură, cei doi oficiali au abordat subiecte legate de modul de funcționare al administrației locale, diferit față de cel din SUA și, în special, de rolul Instituției Prefectului în verificarea legalității actelor administrative emise de autoritățile administrației publice locale și județene.
Oficialul american a preluat însărcinarea în Ambasada SUA în urmă cu trei luni, vizita sa la Sibiu fiind prima într-un oraş din România de la preluarea postului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect