Connect with us

Administra╚Ťie

De 9 ani, Ambient este alaturi de sibieni

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

In fiecare primavara, in data de 20 aprilie, Ambient Sibiu traieste emotia aniversarii. Ambient, unul dintre liderii pietei autohtone de comert cu materiale de constructii, finisaje si amenajari interioare a luat fiinta acum 18 ani, oferind sibienilor mai multe magazine si un depozit de materiale de constructii. In urma cu 9 ani, a fost inaugurat magazinul de pe Sos. Alba Iulia, nr 100, primul centru comercial orientat catre client ca un modern si elegant spatiu care ofera solutii complete pentru proiectele de construire sau de renovare a casei.

Cu mai bine de 40.000 de produse, de la peste 1000 de furnizori, avand un showroom 5000 mp pentru ceramica si mobilier care ofera concepte integrate de design pentru amenajari interioare, Ambient s-a impus in scurt timp drept unul dintre cele mai puternice centre comerciale in domeniul constructiilor din oras. In cei 9 ani de la deschiderea magazinului, Ambient Sibiu, a fost mereu pregatit in a oferi clientilor sai cele mai bune solutii pentru constructii si pentru amenajarea spatiului interior.

“De-a lungul timpului, Ambient a reusit sa castige increderea clientilor prin profesionalism, seriozitate si calitate, iar acum, la 9 ani de la infiintare, credem ca am reusit sa demonstam ca acestea sunt caracteristicile echipei noastre. Este important ca de fiecare data cand un client trece pragul magazinului sa fie satisfacut de solutiile oferite de noi si sa simta intradevar ca Ambient este „Casa casei tale”, oferindu-le consultanta tehnica, serviciul de design 3D pentru amenajarea baii, servicii de proiectare si montaj mobila, inchirieri de scule, transport specializat, dar si recomandari de mesteri astfel incat orice lucrare sa fie finaliza cu bine”, spune Dan Luca, Manager Retail Sibiu.
De asemenea, marile companii de constructii, firmele de executie mici si mijlocii si mesterii specializati gasesc in Ambient un partener de incredere care le ofera conditii comerciale avantajoase si servicii logistice de calitate.
In plus, prin Programul Ambient Total, Ambient ofera cel mai avantajos pachet pentru construirea si renovarea locuintei: discount la materialele de constructii, recomandare de mesteri specializati pe fiecare faza a proiectului, showroom-uri ca sursa de inspiratie, transport gratuit si mai ales, consilieri de vanzare specializati.

Ambient – 18 ani de succes

3 februarie 1993 Infiintare, capital integral romanesc.
1995 Sunt deschise primele 7 magazine proprii, in Sibiu. Magazinele comercializau materiale pentru finisaje, instalatii si produse pentru amenajarea locuintei.
1997 Se deschide, in Sibiu, primul depozit de materiale pentru constructii intr-un spatiu propriu.
1998 Relansare sub brandul Universal Ambient.
2000 Universal Ambient se extinde in afara Sibiului prin participare directa sau prin franciza. Primul magazin se deschide la Cluj-Napoca.
2002 Ambient inaugureaza, la Sibiu, primul centru comercial integrat orientat catre client, specializat in materiale de constructii, finisaje si amenajari din Romania. Purtand numele Casa Ambient si lansand astfel sloganul „Casa casei tale”, centrul comercial da startul unui tip nou de comert in Romania.
2003 – 2004 Are loc inaugurarea centrelor comerciale Casa Ambient din: Bistrita, Medias, Sighisoara.
2004 Este infiintata Ambient Logistic Sibiu, care centralizeaza activitatea logistica necesara retelei de centre comerciale si puncte de distributie.
2005 Ambient adopta o noua identitate vizuala care raspunde mai bine anvergurii afacerii si directiei strategice. Are loc inaugurarea centrelor comerciale din Alba Iulia si Cluj Napoca.
2006 Sunt inaugurate centre comerciale de materiale de constructii, finisaje si amenajari la Targu Mures, Deva, Baia Mare si Gheorgheni.
2007 Ambient devine partener oficial al Programului „Sibiu Capitala Culturala Europeana”, parteneriat care semnifica implicarea Ambient in programul cultural desfasurat pe tot parcursul anului. Parteneriatul continua in fiecare an.
2008 Ambient devine societate pe actiuni. Ambient SA consolideaza afacerea de baza, avand capacitatea sa asigure proceduri interne unitare si eficiente, o vizibilitate crescuta, standardizare si replicabilitate.
2008 Demareaza procesul de transformare organizationala, care are drept scop crearea a doua business units, Retail si Distributie, adresate celor doua segmente principale de clienti.
2008 Are loc deschiderea centrului comercial din Ramnicu Valcea.
Iunie 2009 – august 2010 Are loc un proces de planificare a afacerii pe termen lung. Consolidarea afacerii Ambient. Cele doua unitati de business sunt Retail – reteaua de 12 centre comerciale adresate clientilor finali si Distributie – reteaua de vanzari catre clientii contractuali.
Martie 2011- se pun bazele unui parteneriat cu CNM Astra

 

Despre Ambient
Ambient este o companie al carei capital este integral romanesc si a carei principala activitate este comercializarea materialelor de constructii, finisaje si amenajari interioare. Infiintat in 1993, Ambient a inaugurat primul DIY din Romania, in aprilie 2002, la Sibiu. Ambient acopera intreg centrul tarii cu o retea de 12 centre comerciale si 2 depozite logistice. Pentru familiile care construiesc si renoveaza, ca si pentru companiile de constructii, Ambient este partenerul care se implica direct in solutionarea dificultatilor specifice proiectelor acestora. Mai multe detalii despre Ambient sunt disponibile la adresa www.ambient.ro

 

Comenteaz─â

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *