17.9 C
Sibiu
miercuri, iulie 9, 2025

Colectarea selectivă a gunoiului din Sibiu, blocată de contestații

Cele mai citite

Semnarea contractului pentru colectarea și transportul gunoiului în municipiul Sibiu și zonele învecinate a fost suspendată, deoarece 3 dintre cele 5 firme candidate au depus contestație. În 23 noiembrie, Asocierea SC Iridex Group Import Export București Filiala Costinești SRL – SC Servicii Salubritate București SA a fost declarată câștigătoare pentru contractul de colectare și transport a deșeurilor din municipiul Sibiu și localitățile limitrofe, incluse în Zona 1. Imediat însă au fost depuse 3 contestații ce vor fi soluționate de Consiliul National de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), termenul limită pentru anunțarea unui verdict de către această autoritate fiind 28 decembrie. În cazul în care firmele care au contestat rezultatul licitației nu vor fi mulțumite cu răspunsul primit de la CNSC vor putea să atace această decizie la Curtea de Apel Alba, iar apoi instanța va urma să se pronunțe pentru fiecare caz.
Contractul scos la licitație are o valoare de peste 40 de milioane de euro. Zona de operare este municipiul Sibiu, precum și în orașele Ocna Sibiului, Tălmaciu și Cisnădie şi în 18 comune – Boiţa, Cristian, Gura Râului, Loamneş, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Roşia, Sadu, Slimnic, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică şi Vurpăr. Contractul pentru delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale în zona 1 Sibiu va fi semnat pentru o perioadă de 8 ani, valoarea estimată pentru întregul interval fiind de 192.283.805 lei (fără TVA).
„Contractul de delegare prin concesiune a activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale are ca obiect principal colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat (deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri voluminoase, deşeuri periculoase menejare şi deşeuri reziduale) fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori”, transmite Claudia Iordănescu, director executiv A.D.I. Eco Sibiu.
Până când va fi semnat contractul, colectarea selectivă în municipiul Sibiu este blocată. După ce va fi stabilit un operator, acesta va avea la dispoziție 60 de zile pentru a-și stabili baza de lucru și a începe efectiv activitatea de colectare. Până atunci, aproape 37 500 de pubele și containere de diferite culori, pentru colectarea selectivă de hârtie-carton, plastic-metale, sticlă și biodegradabile au fost deja cumpărate numai pentru municipiul Sibiu, în prezent fiind depozitate în fostul depozit de muniție din Pădurea Dumbrava.
Proiectul „SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SIBIU” este cel mai mare proiect public cu bani europeni derulat până acum în județul Sibiu. Valoarea sa totală este de 80.298.789,07 lei fără TVA, 80% din bani fiind alocați de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Mai multe informaţii privind proiectul pot fi găsite pe site-urile www.sibiulrecicleaza.ro, și www.adiecosibiu.ro .

Publicitate
Cick
spot_img
Ultimele știri

Locuri de muncă în industria marochinăriei

HIPIC PROD IMPEX caută confecționer piele pentru 10 posturi disponibile. Care este profilul candidatului ideal?Dacă ești proaspăt absolvent sau...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect