12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Senatul a respins propunerea legislativă privind parteneriatul civil

Cele mai citite

Plenul Senatului a respins, luni, propunerea legislativă a deputatului Remus Cernea privind instituirea parteneriatul civil, Senatul fiind primă Cameră sesizată în acest caz, votul final urmând a fi dat de Camera Deputaţilor.  Raportul de respingere a propunerii legislative a fost adoptat cu 71 de voturi pentru, iar votul final, pe proiect, a fost de 68 de voturi împotriva iniţiativei. Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a afirmat, în cadrul dezbaterilor din plen, că parlamentarii au promis că vor vota legi pentru o societate sănătoasă şi a precizat că  a existat o presiune venită din partea unor organizaţii.
”Suntem într-o ţară care s-a declarat creştină. Cred că există prevederi multiple adresate celor care vor să-şi împartă averea. Să nu punem în balanţă ceea ce înseamnă familia, care nu e nici tradiţională, nici netradiţională, fiindcă familia e numai una”, a spus senatorul PNL. La rîndul lui, senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat că ideea de familie s-a concretizat în forma unei căsătorii înregistrată pe noţiunea procreerii. ”Ideea unui parteneriat civil care să semene cu o căsătorie mi se pare nepotrivită. Fără a pune în balanţă familia cu acest tip de parteneriat, nu putem fi de acord cu această propunere legislativă”, a spus Nicolae. Proiectul urmează să meargă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Remus Cernea a depus trei iniţiative legislative pentru recunoaşterea parteneriatului civil. Şi primele două au fost respinse de Parlament. În luna martie, a depus o nouă iniţiativă, pe aceeaşi temă.  Deputatul independent  propune în proiect ca parteneriatul civil să fie recunoscut prin lege, arătând că sunt 800.000 de cetăţeni care trăiesc în astfel de uniuni civile.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect