Elanul pirotehnic și petrecăreț al sibienilor a lăsat în urmă 29 de tone de gunoaie după noaptea de Revelion.
Acțiunile Poliției Române pentru prevenirea incidentelor cauzate de folosirea improprie a artificiilor, petardelor și pocnitorilor, nu i-au descurajat pe sibieni.
Unii dintre aceștia au făcut exces de zel și de efecte vizuale și sonore, bubuiturile de la trecerea în Noul An fiind dintre cele mai puternice din ultima vreme, după opinia unora dintre locuitorii Sibiului.
Din păcate, în plus față de disconfortul datorat zgomotului, locuitorii Sibiului au avut de suportat și gunoaiele de nenumărate tipuri lăsate în urmă de petrecăreți.
Cioburi și sticle întregi, PET-uri, doze, resturi de artificii și petarde
Operatorul de salubritate al Sibiului a acționat cu toate mașinile necesare strângerii celor aproape 30 de tone de gunoaie rămase după noaptea de Revelion. În oraș au fost plasați și colectați dublul sacilor de gunoi menajer dintr-o zi obișnuită de weekend.
În Piața Mare, la solicitarea Primăriei, au avut loc patru activități suplimentare de salubrizare, pe toată durata Târgului de Crăciun. Din acest motiv, zona a fost menținută permanent la un nivel acceptabil de curățenie.
Bătaie de cap din cauza celor care au aruncat cu confetti
Primăria și organizatorul Târgului de Crăciun nu au prevăzut focuri de artificii sau confetti în programul nopții de Revelion. Asta nu i-a împiedicat pe unii dintre sibieni veniți la concertul din Piața Mare să aducă propriile lansatoare de confetti.

Potrivit operatorului de salubritate, ”ce a fost mai greu de adunat au fost resturile de confetti. Acestea intră între bucățile de piatră cubică, se lipesc acolo. Oamenii nu își dau seama că bucuria lor de câteva secunde înseamnă câteva zile de muncă pentru noi, sunt foarte greu de adunat.” – George Bașa, director SOMA salubrizare stradală și deszăpezire.