3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cea mai mare creșă din Sibiu, construită de guvern, prin Compania Națională de Investiții

Cele mai citite

Una dintre creșele finanțate de Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, va fi în Sibiu, iar licitația pentru achiziția proiectării și execuției a fost lansată pentru o sumă estimată la 15 milioane de lei.

Guvernul României va construi o nouă creșă în Sibiu, cu finanțare asigurată prin Compania Națională de Investiții, o structură înființată pentru atragerea de fonduri europene pentru investiții de amploare în teritoriu. În acest moment a fost lansată licitația pentru achiziția de proiectare, faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor. Obiectivul se numește Proiect Tip – „Construire creșă mare, str. Viitorului, nr. 28A, municipiul Sibiu, județul Sibiu”.

Proiectul noii creșe din Str. Viitorului, Sibiu

Valoarea estimată de angajații CNI este de 15.276.121,11 lei, din care proiectare și asistență tehnică, 201.973,87 lei, cheltuieli pentru investiția de baza: 14.773.526,97 lei, alte cheltuieli: 300.620,26 lei.
Printre prevederile contractului impus companiei care va câștiga proiectul se numără constituirea unei garanții în valoare de 10% din totalul contractului, în 5 zile de la semnarea contractului.
Proiectul propus de CNI prevede ca noua creșă să aibă o capacitate de 110 locuri, fiind cel mai mare proiect din cele trei existente la CNI. Acesta va permite înființarea a maxim 11 grupe de copii. CNI a demarat încă de anul trecut 100 de proiecte de creșe, cu finanțare prin PNRR.
Creșa din Sibiu va fi amplasată pe un teren de peste 4700 metri pătrați, aparținând Primăriei Sibiu, acesta fiind situat în strada Viitorului, în zona celor patru blocuri construite pe malul Cibinului.
Poptrivit caietului de sarcini, construcția va avea regimul de înălțime parter, separata în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodaresc.
Construcția va avea o lățime de 34.10 m și o lungime de 97.60 m, cu o înălțime de 7.75 m.
Proiectul creșei prevede 11 grupe

Creșa va fi configurată pentru accesul și utilizarea de către persoanele cu dizabilități – rampă acces, grupuri sanitare, coridoare, etc. Terenul va fi amenajat cu spatii verzi și locuri de joacă.
Cladirea va avea un caracter pronunțat ecologic, urmând să fie prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare (pentru încălzirea apei).
Funcțiunea de creșă prevede următoarele spatii: 11 dormitoare, 6 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar persoane cu dizabilități, zona de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodaresc.
Creșa va avea urmatoarele funcțiuni:

  1. Spațiu de acces
  2. Nucleu grupă copii
  3. Spațiu multifuncțional ce cuprinde suprafețe de joacă, de gimnastică, povești, vizionare filme
  4. Spațiu educație și conducere
  5. Spații tehnico-gospodărești
  6. Spații de joacă în aer liber
  7. Spații tehnice pentru utilități

Primăria are în construcție, în diferite faze, alte creșe, finanțate cu bani de la bugetul local sau cu fonduri europene, însă creșa construită de Compania Națională de Investiții va fi cea mai mare din oraș, la momentul inaugurării.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect