0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Studiu de fezabilitate pentru Centura de Sud a Sibiului

Cele mai citite

Consiliul Județean Sibiu a aprobat, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici ai investiției „Construire Varianta Ocolitoare Sibiu Sud”. Valoarea totală a investiției este de 2.801.225.668,13 lei fără TVA.

Traseul este în lungime de 21,390 km și cuprinde noduri rutiere – 5; sensuri giratorii – 2; pasaje la noduri rutiere -5; pasaje peste drumuri locale – 7; pasaj peste calea ferată -1; pasaj peste V.O.S.S.- 1; viaducte și poduri -5.

Judeţul Sibiu beneficiază de o bună accesibilitate și conexiune cu regiunile țării, fiind străbătut de autostrada A1 și de drumurile europene E68 și E81. Fiind conectat direct la rețelele de transport TEN-T, județul Sibiu beneficiază de un avantaj important în ceea ce privește accesibilitatea la nivel național și european pentru persoane și mărfuri. Dezvoltarea reţelei europene de autostrăzi TEN-T conduce la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru pasageri și pentru mărfuri, reducerea timpului de călătorie, scăderea poluării, reducerea consumului de combustibil și dezvoltarea economică a localităților din județ. Pentru realizarea investiției CJ are un parteneriat semnat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

“Unul dintre scopurile parteneriatului este acela de a asigura implementarea Proiectului ”Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, în cadrul POIM 2014 – 2020, pentru faza de elaborare/ actualizare/ completare/ revizuire a documentației tehnico- economice.

S-a depus spre finanțare, la data de 02.10.2023, proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Varianta ocolitoare Sibiu Sud” SMIS 157924, având termen de implementare data de 31.12.2023. Astfel, până la această dată, în vederea rambursării sumelor, trebuie finalizate toate demersurile inițiate. După aprobarea studiului de fezabilitate prin Hotărâre a Consiliului Județean Sibiu, documentația completă, împreună cu toate avizele se va transmite la CNAIR, în vederea promovării Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare Sibiu Sud” este cuprins în Master Planul General de Transport al României- Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030, potrivit Ordinului Ministerului Transporturilor nr 1699/ 2020”, informează CJ.

În vederea implementării proiectului, pentru realizarea studiului de fezabilitate, a fost semnat contractul de servicii nr. 16057/21.07.2021, între Consiliul Județean Sibiu și Asocierea Societatea Beta Cops SRL – Societatea Total Road SRL, prestatorul având sarcina să presteze servicii de elaborare a studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal. Astfel, a fost realizat planul urbanistic zonal (PUZ) în care s-a analizat contextul în care va fi introdusă dezvoltarea propusă și s-au stabilit condițiile de integrare a dezvoltării în raport cu zona adiacentă, acţiunile şi măsurile de rezolvare a acestora, pe baza analizei multicriteriale a situaţiei existente, coroborată cu intențiile și direcțiile de dezvoltare propuse de beneficiar și agreate de autoritățile publice locale.

Traseul centurii de sud a Sibiului

Toate aceste documentații au fost realizate de către Asocierea Societatea Beta Cops SRL – Societatea Total Road SRL în calitate de prestator, în baza contractului de servicii nr. 16057/21.07.2021.

Traseul străbate o zonă cu terenuri agricole, supratraversează DN1, prin intermediul unui pasaj racordat pe toate directiile cu bretele, traversează Râul Cibin printr-un pod și Calea Ferată 200 prin intermediul unui pasaj, intersectează DJ 106R care leagă Municipiul Sibiu de localitatea Poplaca, parcurge traseul pe lângă Rezervația Naturală Dumbrava din zona comunei Rășinari, intersectează DJ 106A care leagă Municipiul Sibiu de localitatea Rășinari, intersectează DJ 106D care leagă Municipiul Sibiu de Cisnădioara, intersectează DJ 106C Sibiu – Cisnăadie, străbate o zonă cu terenuri agricole paralel cu Râul Seviș până la intersecția cu E 68 (în zona intersecției cu strada Mihai Viteazul) de pe teritoriul comunei Șelimbăr. Sunt prevăzute amenajarea de intersecții la nivel și denivelate, pentru colectarea și descărcarea traficului de pe drumurile naționale și judetene în drumul Variantei de Ocolire Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect