Valoarea estimată de autoritățile județene pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru noul spital județean este de 9.615.200 de lei cu TVA. Viitoarea unitate medicală nu va mai fi multipavilionară, așa cum este actualul Spital Județean de Urgență, și va cuprinde mai multe secții de pediatrie.
Pentru a câștiga timp, CJ a scos pe o singură licitație atât actualizarea studiului de fazabilitate și eleborarea proiectului tehnic, dar și întocmirea tuturor documentațiilor pentru organizarea execuției lucrărilor, a avizelor de construire, elaborarea detaliilor tehnico-economice și întocmirea caietului de sarcini pentru execuția lucrărilor.
Sumele alocate fiecărei etape
Valoarea estimată a întregului proces este de aproximativ 8,1 milioane de lei fără TVA. Pentru fiecare etapă, CJ a întocmit un buget defalcat pentru:
- serviciul de actualizare a studiului de fazabilitate – 1.455.000 lei;
- serviciul de realizare PUD – 80.000 lei;
- serviciul de proiectare, faza DTAC, DTOE – 3.535.000 lei;
- serviciul de proiectare, faza PT, DDE – 2.400.000 lei;
- pentru realizarea caietului de sarcini pentru achiziția lucrărilor de execuție – 60.000 lei;
- pentru serviciul de asistență tehnică din partea proiectantului – 550.000 lei;
Toate acestea vor începe numai în urma emiterii unui ordin de începere a serviciilor de către CJ.
Termene de execuție
Pe lângă latura financiară, fiecare etapă are alocată o perioadă de timp pentru executare. Acestea sunt:
- durata de realizare a serviciului de actualizare a studiului de fazabilitate – 2 luni;
- durata de realizare a documentației PUD – 6 luni;
- durata de realizare a serviciului de proiectare faza DTAC, DTOE – 3 luni;
- durata de realizare a serviciului de proiectare faza PT, DDE – 2 luni;
- durata de realizare a caietului de sarcini pentru achiziția lucrărilor de execuție – 1 lună;
- durata de asigurare a serviciului de asitență tehnică din partea proictantului corespunde perioadei de realizare a lucrărilor de execuție până la recepționarea finală a lucrărilor;
Configurarea viitorului spital județean
Unul dintre scenariile studiului de fezabilitate este ca unitatea sanitară să aibă o capacitate maximă de 1.239 de paturi pentru spitalizare continuă, din care 1.054 paturi pentru adulți și 185 pentru copii și 70 paturi spitalizare de zi – 50 adulți și 20 de copii. Din punct de vedere al serviciilor medicale, spitalul va fi configurat astfel:
Sector de intervenții – Bloc Operator, Serviciu Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Bloc Nașteri.
Sector de investigații – explorări fiuncționale – Laborator de analize medicale, Computer Tomograf, RMN, Radiologie, Laborator Anciografie, Laborator Endoscopie digestivă, Laborator anatomie patologică, Laborator hemodializă, Mamografie, Radioterapie, Laborator de urgență în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) și Laborator de Medicină Nucleară.
Sector de terapie – Serviciu de urgențe, Serviciu de recuperare medicală și fizioterapie, Compartiment de epurare renală, Compartiment de Radioterapie și Compartimente de terapie specială/alternativă.
Servicii tehnico-medicale auxiliare – Serviciul de sterilizare centrală, Farmacie, Unitate de Transfuzii – bănci de țesuturi, Prosectură și Medicină legală.
Sectorul ambulator (pacienți neinternați) va cuprinde:
- adulți – Boli Infecțioase, Cardiologie, Chirurgie generală, Chirurgie maxilo-facială, Chirurgie plastică și reparatorie, Chirurgie vasculară, Dermatovenerologie, Diabet zaharat, Nutriție, Endocrinologie, Gastroeterologie, Hematologie clinică, Imunologie clinică și alergologie, Medicină Internă, Nefrologie, Neurochirurgie, Neurologie, Obstetrică – ginecologie, Oftalmologie, Oncologie medicală, Ortopedie și traumatologie, ORL, Reumatologie, Urologie, Psihiatrie, Pneumologie, Medicina Muncii și medicină complementară și alternativă.
- copii – Chirurgie Pediatrică, Boli Infecțioase HIV/SIDA, Csrdiologie, Neurologie pediatrică, Pediatrie, ORL/audiologie, Oftalmologie, Ortopedie pediatrică, recuperare medicală Ortopedie, recuperare pediatrică, Alergolocgie și Imunologie, Gastroenterologie, Diabet și Boli Nutriție, Endocrinologie, Nefrologie, Hemato-oncologie, Reumatologie/moldaminizare, Psihologie, Chirugie Toracică, Neurochirugie, Chirugie Plastică.
Consiliul Local Sibiu a dat aviz pentru teren
În ședința Consiliului Local de luna trecută a fost aprobată hotărârea prin care Primăria Sibiu întocmește Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul deținut de CJ pe care va fi construit viitorul spital județean. Acesta este amplasat în zona de nord-vest a Sibiului, pe Calea Șurii Mici, și are o suprafață de 194.750 mp.
Alte termene
Termenul de primire al ofertelor este 12.08.2019, ora 15.00, cu o valabilitate de până la 12.12.2019.