0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Clinica de Dermatologie a fost reabilitată complet. Va deveni funcţională din 15 iunie pentru pacienţi

Cele mai citite

Vechiul şi istoricul Spital Clinic de Urgenţă Sibiu tinde să aibă o aură de spital nou. Investiţiile din ultimii 10 ani îi transformă complet aspectul, iar investiţiile în tehnologie şi aparatură din fonduri europene, plus reabilitările energetice, ar trebui să crească calitatea actului medical în anii care vin, iar pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii.

Consiliul Judeţean a făcut eforturi generoase, în ultimii ani, pentru a aduce spitalul la cerinţelor vremurilor pe care le trăim. Reabilitat pe bucăţi, adică pe clădiri şi pavilioane, spitalul sibian a cunoscut o schimbare la faţă extrem de rapidă.

Încă o clădire a sistemului medical județean este redată pacienților. Pavilionul Clinicii Dermato – Venerologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este a 8-a clădire reabilitată și modernizată de către Consiliul Județean Sibiu. O nouă clădire a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, astfel încât, în scurt timp, va putea oferi condiții optime de cazare și tratament pentru 26 de pacienți. Clădirea va consuma cu 30% mai puțină energie.

Imobilul, pe frontispiciul căruia se menționează faptul că, pe 25 iunie 1894, aici s-a născut Hermann Oberth, cel care avea să devină „Părintele zborului spațial”, adăpostește 8 saloane, 4 cabinete medicale, 2 săli de tratament, 1 sală de intervenții. „Pe lângă lucrările de reabilitare, amenajare interioară și eficientizare termică, am reușit să creăm pacienților și personalului angajat noi facilități: instalație de climatizare, platformă elevatoare pentru persoanele cu dizabilități, sistem de comunicație pacient – asistent, toalete în fiecare salon, sisteme de securitate și alarmare la incendiu”, a declarat, astăzi, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Lucrările au fost executate de firma sibiană „Balor Cons” SRL, în clădirea reabilitată putând fi tratați 25 de pacienți în regim de spitalizare continuă și unul în regim de zi. Valoarea investiției este de 3,58 milioane lei (fără TVA), din care 2,54 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, 561,8 mii lei contribuția Consiliului Județean Sibiu și 476,5 mii lei fonduri alocate prin Agenda de Sănătate a Municipiului Sibiu.

Investiţie necesară

Lucrările au vizat înlocuirea acoperișului, a tâmplăriei interioare și exterioare, aplicarea de tencuieli speciale la exterior, finisaje conforme normelor medicale la interior (podea și tapet din PVC tratat împotriva microbilor și bacteriilor), instalații noi de încălzire, apă, canalizare și electricitate. „Prin toate investițiile pe care le realizăm, urmărim să reducem consumul de energie primară, fie că ne referim la gazul metan sau la energia electrică furnizate prin rețelele publice. Clădirea Secției Clinice Dermato – Venerologie va consuma cu 30 % mai puțină energie din aceste surse convenționale, iar 16 % din necesar va proveni din surse regenerabile”, a declarat Daniela Cîmpean.

Adresabilitatea specializării dermatologie – venerologie este una ridicată, printre pacienți numărându-se persoane atât din județul Sibiu cât și din județele Brașov, Alba și Vâlcea.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect