-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Drumul de 150 km, care traversează munții prin Șanta – Valea Sadului și ajunge în Avrig, intră în proiectare

Cele mai citite

Cel mai amplu proiect de infrastructură rutieră derulat în județul Sibiu de Consiliul Județean, modernizarea și reabilitarea unui traseu de 150 de kilometri care străbate regiuni diversificate ale județului, trece în faza de proiectare. Costurile se ridică în această etapă la aproape 5 milioane de lei.

Consiliul Județean  Sibiu a semnat contractul pentru realizarea documentațiilor tehnice, inclusiv proiectul tehnic și autorizația de construire (DALI, PAC și PT) pentru cei 150 de km  de drum județean, care pornesc din DJ 106A, către Păltiniș, traversează munții, pe Șanta și ajung în zona Avrig – Olt, după ce trece prin Valea Sadului.
Traseul pe care se va putea circula în condiții europene începe din DJ 106 A, la ieșirea din Sibiu, și continuă către Păltiniș – Șanta – DJ 106 N – Cabana Gâtul Berbecului DJ 106 P –  DJ 105 G – Râu Sadului – Tălmaciu – Avrig – DN 1 (Bradu) –  DJ 104 F – Săcădate – Glâmboaca – Colun – Nou Român, până la intersecția cu DJ 105 D. Drumul va fi însoțit pe parcursul lui de o pistă de biciclete.
Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu: “Acest proiect este unul foarte curajos care necesită o abordare pe termen lung. Este cu siguranță o provocare, deoarece ne dorim să avem un județ conectat, dar în același timp să fim cât mai prietenoși cu mediul înconjurător. De aceea vom trata cu mare atenție ca, încă din această fază, proiectul să îmbine cât mai echitabil cele două componente: conectivitate și verde”.
Valoarea contractului semnat de CJ și firma care va realiza proiectarea este de 4.950.000 lei la care se va adăuga TV. Suma cerută de câștigătorii licitației este cu 35% mai mică față de valoarea estimată în proiectul scos la licitație, respectiv 7.593.277,31 lei plus TVA.
Finanțarea acestui proiect extrem de important pentru mobilitatea din județul Sibiu va fi asigurată cu fonduri europene, atrase  prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020.
Potrivit Consiliului Județean, la licitația organizată pentru proiectare au fost depuse 11 oferte, dintre care a fost declarată câștigătoare cea depusă de CONSTRUCT C.D.P. S.R.L din Baia Mare.  Aceștia au la dispoziției 12 luni de la data emiterii ordinului de începere, dată estimată pentru luna ianuarie a anului 2022. În consecință, la începutul lui 2023 ar putea fi organizată licitația pentru execuție.
Drumul cu o lungime de 150 km va asigura conectarea rețelei rutiere a județului cu Rețeaua europeană TENT-T și cu rețeaua națională de drumuri.
„Consiliul Județean Sibiu își propune ca  prin această investiție să asigure progres economic atât prin dezvoltarea turismului din Munții Cindrel, cât și prin facilitarea accesului comunităților din această zonă  la servicii medicale, infrastructură școlară și locuri de muncă”, precizează reprezentanții CJ Sibiu.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect