Unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din Sibiu, legătura rutieră lipsă dintre cartierele Turnișor și Ștrand, a intrat în această săptămână în etapa de construcție, odată cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor.
Drumul cu o lungime de 1 kilometru care traversează zona cunoscută sub numele Câmpșor ar trebui să fie circulabil peste aproximativ un an, dacă cei care au câștigat licitația nu vor ajunge în situația în care au ajuns cei de la Construcții SA, cu o sumedenie de proiecte din oraș, abandonate. Compania câștigătoare este asocierea Comtram – Eko Top, care au făcut doar proiectarea. Termenul de execuție a fost deja prelungit din motive care țin în mare parte de avize, după cum spune primăria. În iulie 2020, Primăria Sibiu semna contractul care prevedea atât și proiectarea, cât și execuția, cu o durată totală de 11 luni, din care 8 luni era construirea propriu-zisă. Acum, termenul de opt luni va fi din nou întrerupt de sezonul de iarnă, astfel că finalul contractului va prinde deja primăvara lui 2022.
Noua arteră din Sibiu va lega strada Rozmarinului de strada Dimitrie Cantemir, va avea o lățime de circa 7 metri, cu o bandă pe sens, plus pistă de biciclete și trotuar. Proiectul prevede instalația de iluminat și canalizarea pluvială. La intersecția cu calea ferată nu a fost prevăzut niciun pod sau pasaj, ci o trecere la nivel cu barieră automatizată.
“Concretizăm și acest proiect care va crește mobilitatea și va contribui la scăderea volumului de trafic pe șoseaua Alba Iulia și pe str. Maramureșului. După ce finalizăm și lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, toată această zonă va fi mai funcțională și mai bine conectată cu restul orașului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Prețul plătit de primărie pentru toate aceste lucrări însumează 9,14 milioane de lei.
Proiectul se va lega de un alt proiect derulat de primărie în zona Turnișor, podul peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului, care este aproape de finalizare. Primăria spune că mai sunt de realizat la acest pod trotuarele, cu canalizația metropolitană de cabluri, hidroizolația și structura superioară a podului.
În zona Câmpșor mai există două proiecte care se află în diferite stadii birocratice: un parc de agrement de mari dimensiuni și un Aqua Park.