O „moștenire” de aproape 35.000 de euro i-a fost lăsată, de vechea conducere PSD, celui mai tânăr primar din județul Sibiu.
Timotei Păcurar, primarul comunei Micăsasa și singurul primar al USR PLUS din județ, spune că a preluat conducerea comunei cu o datorie de zeci de mii de euro la o companie de telefonie mobilă.
Potrivit acestuia, datoria este veche din anul 2016, când Curtea de Conturi a impus și un ultim termen de plată. „De când am devenit primar al comunei, am încercat să rezolv, alături de echipa mea, problemele urgente ale comunei. Unele probleme pe care le-am găsit în Primărie întrec orice imaginație. De exemplu, la Telekom România avem somație de plată 35.000 de euro. Atât de grave sunt lucrurile, dar am contactat un avocat care ne ajută să rezolvăm problemele din trecut, pentru a ne putea orienta spre viitor. Primarul de atunci a încercat să rezolve această problemă cu fostul avocat, care a lăsat-o, până la urmă, de izbeliște. (…) Eram angajat în cadrul Primăriei. Erau 16 abonamente și noi aveam 19 posturi. Am plecat din Primărie anul trecut, în luna mai. Când am revenit în toamnă, erau 26 de abonamente. Adică s-au mai făcut abonamente doar pentru a se cumpăra aparatură, telefoane. Costul s-a ridicat. Acum, ni s-a cerut în instanță să rezolvăm”, a explicat Timotei Păcurar, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta a mai explicat, luni, cum au fost primele 100 de zile în fruntea comunei Micăsasa.
„Au fost 100 de zile de muncă, în care programul meu și al echipei mele a fost de la ora 8 la ora 22. Când am ajuns la Primărie, am văzut că lucrurile nu sunt acum auzisem eu că sunt. M-am lovit de o neputință timp de doi ani. Împreună cu viceprimarul, am fondat Micăsasa Connect, un ONG care nu a fost susținut în niciun fel de Primărie. În paralel, am făcut lucruri foarte bune pentru comunitate și tocmai de aceea a fost și rezultatul de la alegeri”, a spus primarul.
Planurile noii conduceri
Printre proiectele pe care le are în vedere se numără cele ce vizează infrastructura. Comuna Micăsasa a demarat, în anul 2008, un proiect privind alimentarea cu apă a comunei. Lucrarea nu a fost finalizată, motiv pentru care Timotei Păcurar a cerut o expertiză tehnică pentru a duce la capăt proiectul.
„DSP Sibiu a efectuat un control al calității apei, rezultatele urmează să le primim. Tot în acest timp, în urma sesizărilor cetățenuilor, am rezolvat defectele rețelei și am înlocuit branșamentele mecanice cu branșamente cu electrofuziune. La canalizare, proiect început în anul 2007 și nefinalizat, lucrările efectuate fiind de calitate slabă, am cerut o expertiză tehnică. Urmează să primim, în următoarele săptămâni, rezultatul”, a explicat Timotei Păcurar.
În cele aproximativ trei luni de când a preluat mandatul de primar, Păcurar s-a concentrat și pe curățarea părților carosabile ale drumurilor de vegetație și pământ din Micăsasa și Țapu și a scos la licitație procedura pentru cadastru general, în următorii trei ani propunându-și ca fiecare centimentru din Micăsasa să aibă Extras de Carte Funciară.
De asemenea, noua conducere a Primăriei Micăsasa dorește să ducă la capăt proiectul privind amenajarea unor locuri de case pentru tinerii căsătoriți, precum și reabilitarea Castelului „Brukenthal” din Micăsasa.
La conferința de presă susținută luni de primarul comunei Micăsasa au participat și viceprimarul Alexandru Suciu, copreședinții Alianței USR PLUS Adrian Echert și Ruxandra Cibu.
Viceprimarul Suciu a vorbit, printre altele, de reorganizarea aparatului administrativ. Doi angajați ai Primăriei Micăsasa și-au depus demisiile în primele zile de muncă, pe motiv că nu fac față sarcinilor noii conduceri.
Primarul comunei Micăsasa are, de curând, și un consilier personal. Timotei Păcurar a specificat că a fost „bătaie” mare pe acest loc, fiind înregistrate peste 30 de candidaturi. În final, o tânără cisnădiancă a câștigat locul la Primăria din nordul județului Sibiu.