-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Gastronomia devine parte din “Strategia de dezvoltare a județului” a Consiliul Județean Sibiu

Cele mai citite

Consiliul Județean Sibiu își asumă promovarea gastronomiei locale ca mod de dezvoltare economică prin parteneriatul european EUREGA
Joi, 24 octombrie, Consiliul Județean Sibiu a organizat un eveniment menit să recontextualizeze progresele facute prin proiectul EUREGA Interreg Europe ce își propune să revigoreze economia locală cu ajutorul gastronomiei.  
În urma consultărilor cu partenerii internaționali din șapte țări europene (Olanda, Irlanda, Grecia, Spania, România, Ungaria și Finlanda) a fost inițiată propunerea de modificare a ”Strategiei de dezvoltare a județului” prin adaugarea gastronomiei ca puncte de interes. 
Prin această decizie Consiliul Județean Sibiu speră să vină în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii și a sectorului de turism sustenabil. Inițiativa este menită și să încurajeze consumul de produse locale și o mai bună conectarea între mediul urban și cel rural. 
Planul de acțiune propus include realizarea unui ”Manual de proceduri și mecanisme de susținere și promovare a IMM -urilor” și a unui ”Ghid de viață sănătoasă”.
Prezenți la eveniment au fost Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta Klemens și Marcel Luca – vicepreședinti CJ Sibiu, consilieri județeni, primari din județul Sibiu, factorii de interes la nivel local, precum și reprezentanți ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.
Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu a declarat cu privire desfășurarea parteneriatului: “Proiectul EUREGA Interreg Europe este pentru noi o oportunitate care ne permite accesul la experiențe și know-how deja validat de partenerii care fac parte din proiect. În contextul unei dezvoltări strategice a județului Sibiu pe partea de gastronomie, ne dorim să creăm toată infrastructura necesară pentru a proteja și stimula gastronomia ca parte din patrimoniul cultural, urmând să o includem și să o recunoaștem la nivelul politicilor locale“
Toate aceste modificări vor avea un efect pozitiv în revigorarea economică din sectorul alimentar și al gastronomiei.
Conform reprezentanților proiectul EUREGA Interreg Europe obiectivul principal al inițiative este: ”includerea și recunoașterea alimentației, obiceiurilor alimentare și gastronomiei în strategiile și politicile regionale și naționale, atât ca bun cultural și element puternic în identitatea culturală regională, cât și ca instrument necesar pentru stimularea produselor și serviciilor durabile.” 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Diana Șoșoacă: Îl susțin pe Călin Georgescu dacă va ajuta S.O.S să ocupe Parlamentul și voi fi numită prim-ministru

Preşedintele Partidului S.O.S. România, eurodeputatul Diana Şoşoacă, a declarat, luni, că îl va susţine pe candidatul independent Călin Georgescu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect