Măsurătorile privind calitatea aerului în municipiul Sibiu făcute de Agenția pentru Protecția Mediului, cu laboratorul mobil, arată concentrații mari de pulberi în suspensie în intersecția de pe DN1, la ieșirea spre Șelimbăr. Astfel, valoarea înregistrată a fost de 67,27 ug/mc, depășind cu aproape 18 ug/mc valoarea limită zilnică stabilită la 50 ug/mc. Tot în această zonă s-au înregistrat și cele mai mari valori la oxizii de azot, fără a fi însă depășite valorile legale.
„Faptul că valorile cele mai mari s-au înregistrat în punctul de monitorizare DN1 Km 306, evidenţiază faptul că traficul auto, foarte intens în această zonă, are impact asupra mediului. De aceea, susţinem extinderea zonelor verzi, folosirea mijloacelor de transport în comun în detrimentul maşinilor personale, dar în folosul calităţii aerului şi implicit, a calităţii vieţii” – declară ing. Bogdan Gheorghe TRIF, director executiv al APM Sibiu.
Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a efectuat măsurătorile în perioada septembrie – noiembrie 2013, durata medie a monitorizărilor cu laboratorul mobil din dotare fiind de 3-6 ore. Zonele selectate au fost intersecţiile cu trafic auto intens: Piața Unirii, DN1 Km 306, Șoseaua Alba Iulia – pod Cibin, dar și o zonă nepoluată, considerată „martor”, Parcul Sub Arini.