18.1 C
Sibiu
marți, mai 14, 2024

Noul Municipal – stadionul meu, al tău şi al nostru, adică al comunităţii sibiene

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Microbiştii sibieni îşi văd visul cu ochii. Noul stadion Municipal a fost inaugrat oficial astăzi după-amiază de primarul Sibiului, Astrid Fodor, preşedintele Con-A, Mircea Bulboacă, constructorul arenei, şi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. De mâine, între orele 11 – 20, sibienii au ocazia să vadă noul stadion din Parcul Sub Arini, să se plimbe pe alei, să vadă noile facilităţi ale arenei, în speţă vestiarele, zona VIP, centrul media, lojele stadionului, gazonul şi tot ceea ce s-a construit în interiorul stadionului, în cadrul Zilei Porţilor Deschise.

Publicitate
inaugurare stadion

Ieri, conducerea Primăriei Sibiu a dat startul activităţilor de inaugurare a stadionului, care se vor încheia sâmbătă, odată cu desfăşurarea primului meci pe noua arenă între FC Hermannstadt şi Farul Constanţa, echipa lui Gică Hagi.

Publicitate

Mândri de lucrul nostru. Sibiul – oraşul celor 20 de minute

Noul stadion Municipal este cea mai mare investiţie a Primăriei Sibiu de după 1990. Este motivul pentru care trebuie să fim cei mai mândri, atunci când vine vorba despre investiţiile oraşului. Pentru că acest stadion a fost construit 100 % din banii sibienilor, veniţi din bugetul local al municipalităţii. Tot ceea ce s-a întâmplat legat de această investiţie este sută la sută sibian. Constructorul este, de asemenea, o firmă sibiană, iar toate lucrările, exceptând poate materiile prime, sunt realizate de firmele din judeţul Sibiu. Aproape toţi banii cheltuiţi de municipalitate au rămas în municipiul şi judeţul Sibiu. Practic, noi am dat banii, și tot la noi s-au întors, sub o formă sau alta. Dintre cele mai importante stadioane care s-au construit în ultimii ani în ţară, doar stadionul Municipal din Parcul Sub Arini şi cel de la Arad au fost construite din banii municipalităţii. Nu ştim dacă este bine sau rău, dar Sibiul continuă să construiască în proporţie foarte mare din banii comunităţii şi mai puţin din banii atraşi de la Guvern, semn că aici a existat pricepere, viziune şi perspectivă şi nu am depins de guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimele 3 decenii. Stadionul sibian a costat 211 milioane de lei şi are o capacitate de 13.013 locuri.

Astrid Fodor foto O Matiu

Deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui…

declară primarul Sibiului
Publicitate

„Deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui. Sibienii îşi doresc să facă sport şi să vadă sport aşa că noi, ca administraţie locală, investim în egală măsură şi în acest domeniu precum şi în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraş în care se trăieşte frumos. Stadionul a rămas lângă Parcul Sub Arini şi vom îmbunătăţi căile de acces spre acesta, deoarece lucrăm la construcţia pistei de biciclete de pe malul Cibinului. Sibiul este oraşul celor 20 de minute, unde vrem să ne deplasăm cât mai repede şi mai bine”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului, la ceremonia de inaugurare a stadionului.

VIDEO

La rândul său, Mircea Bulboacă, preşedintele grupului de firme CON-A, a declarat că a primit cu bucurie şi emoţie vestea că va construi stadionul, în condiţiile în care firma este una sibiană. Societatea a mai construit înainte stadioanele din Cluj, Craiova şi Tg. Jiu.

Mircea Bulboacă CON-A foto O Matiu

Sper ca acest stadion să devină templu al sportului sibian, să aducă multe bucurii sibienilor

a spus Mircea Bulboacă, patronul CON-A.

„Am lucrat cu emoţie să demonstrăm că suntem responsabili şi să arătăm că suntem o forţă în ceea ce priveşte construcţia stadioanelor. La început lucrurile păreau complicate, adică am trecut prin încercări mari, cum ar fi pandemia, creşterea preţurilor la materialele de construcţii, criza din energie şi războiul de la graniţă. Sper ca acest stadion să devină templu al sportului sibian, să aducă multe bucurii sibienilor”, a spus Mircea Bulboacă, patronul CON-A.

naţionala României U21 va întâlni într-un meci amical Germania U21, în luna martie

ne dezvăluie Răzvan Burleanu, președintele FRF
Presedinte FRF foto O Matiu

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, prezent, la Sibiu, a felicitat administraţia locală şi constructorul pentru realizarea noului stadion Municipal, în termenul stabilit şi la facilităţi de top pentru fotbal. Burleanu a anunţat că primul meci internaţional de noul Municipal va avea loc în luna martie 2023, atunc când naţionala României U21 va întâlni într-un meci amical Germania U21, cu câteva luni înainte de EURO U21 2023, ce va fi găzduit de România şi Georgia.

500 de copii şi echipa FC Hermannstadt – primii sibieni care au călcat pe noul Municipal

Inaugurarea noii arene a avut loc în prezenţa a peste 500 de copii care evoluează pentru cluburile de juniori din Sibiu. Totdată, pe lângă oficialităţi, au călcat pe noul gazon şi fotbaliştii şi staff-ul tehnic al lui FC Hermanstadt. Practic, cei mai încântaţi au fost cei mici, care au zburdat pe noul gazon al stadionului şi poate vor fi pe viitor marii fotbalişti ai Sibiului, care vor duce mai departe tradiţia fotbalului şi sportului sibian. Primarul Sibiului s-a aflat printre ei şi a dat autografe.    

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

S-a prelungit perioada de înscriere pentru școlile de poliție

Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect