17 comune din județul Sibiu și Consiliul Județean și-au împărțit cele 21 de milioane de lei de la guvern, pentru continuarea lucrărilor de infrastructură începute în anii precedenți. Banii au fost alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Astfel, 8,43 milioane de lei au fost distribuiți pentru continuarea proiectelor de introducere a apei în localitățile Apoldu de Jos, Biertan, Blăjel, Boița, Laslea, Loamneș, Merghindeal, Moșna, Păuca, Râu Sadului și Șura Mică. Alte 2,46 milioane de lei au fost distribuiți pentru continuarea proiectelor de canalizare în localitățile Alțîna, Loamneș, Moșna, Păuca, Șeica Mică, Șura Mică și Vurpăr. 320 000 de lei au fost alocați comunei Turnu Roșu, pentru construcția noului dispensar din comună, iar 750 000 de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local din Arpașu de Jos, Cârțișoara și Loamneș.
Cei mai mulți bani i-au revenit Consiliului Județean, 9,11 milioane lei, pentru modernizarea drumurilor judeţene 104G Săcădate – Nou, 105D Cârța – Agnita, 142B Blăjel – Bazna – Boian – limită jud. Alba și 142J Șeica Mare – Șeica Mică.
Suma alocată în 2015 prin acest program județului Sibiu reprezintă aproximativ o jumătate din bugetul solicitat de Consiliul Județean, pentru a acoperi toate proiectele propuse de primăriile din județ. Președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, spune că este posibil ca până la sfârșitul anului, după ce va avea loc o rectificare bugetară, Sibiul să primească și restul sumelor solicitate de primăriile din județ pentru lucrările de investiții propuse.
Până în prezent, suma alocată investițiilor din județul Sibiu prin acest program este de 77 de milioane de lei.
”OUG 28 sprijină substanțial județul Sibiu și localitățile județului în realizarea unor obiective importante ce privesc alimentarea cu apă, canalizarea și drumurile județene, comunale și din interiorul localităților. În ultimii 3 ani, grație acestei Ordonanțe, peste 77 de milioane de lei de la bugetul de stat au intrat în județul Sibiu, în completarea resurselor bugetare județene și locale, pentru cele 50 de proiecte din 30 de localități. Sprijinul va continua și în perioada următoare, astfel încât până în 2018 toate localitățile cu populație de peste 2.000 de locuitori să aibă rețele de apă și canalizare. În același timp, obiectivele pe care ni le-am propus, acelea de a reabilita și asfalta toate drumurile județene și comunale, se vor realiza cu acest sprijin”,
a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Prin OUG nr. 28 din 2013 a fost aprobat Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) care preia toate obiectivele de investiţii în continuare care au fost finanţate de la bugetul de stat, dar şi obiective de investiţii noi, într-un singur program. Acestea trebuie să vizeze lucrări de realizare, modernizare sau dotare pentru domenii precum: sisteme de alimentare cu apă și canalizare, școli, spitale, drumuri, obiective culturale de interes local ( teatre, biblioteci, centre culturale, muzee), platforme de gunoi, piețe publice, comerciale, târguri, baze sportive sau instituții publice.