-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Piața online: A fost lansată  platforma Gusturi Sibiene, care pune în legătură producătorii locali cu clienții

Cele mai citite

Consiliul Județean Sibiu a lansat site-ul www.gusturisibiene.ro, o platformă care aduce laolaltă toți producătorii locali, pentru a facilita accesul cumpărătorilor în mediul on line, dar și de a promova produsele sibiene.
Structura platformei este adaptată județului Sibiu și a celor cinci microregiuni, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Secașelor, Mărginimea Sibiului, în mijlocul cărora se află microregiunea Sibiului. Astfel, vizitatorii platformei Gusturi Sibiene își vor putea selecta în funcție de preferințe, atât zona, cât și ce fel de produse își doresc să achiziționeze.
Gusturi Sibiene a integrat în cadrul platformei atât producători ce se regăsesc de 7 ani în Piața Volantă Transilvania, dar și producători cu rețete certificate sau producători certificați ecologic.
Deși platforma nu este un magazin on line, Gusturi Sibiene conține toate detaliile producătorului, de la datele de contact, până la date cu privire la produsele pe care le comercializează, făcând astfel facil accesul cumpărătorilor la consumul de produse locale.
“Platforma Gusturi Sibiene a fost gândită inițial ca un gastro map, în care să fie localizați pe harta județului toți producătorii din județul nostru, cu scopul de a promova produsele locale, autentice și sănătoase. Azi, lansarea acestei platforme este însoțită și de un îndemn pe care îl adresez tuturor: haideți să susținem producătorii și să cumpărăm local. Produsele proaspete comercializate de aceștia sunt binevenite în cămările noastre și în această perioadă grea pe care o traversăm, dar și când lucrurile se vor liniști,  spune președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Platforma Gusturi Sibiene este rezultatul proiectului european EUREGA Interreg Europe, proiect accesat de Consiliul Județean Sibiu și creat pentru a accelera, a spori și a asigura recunoașterea și includerea produselor alimentare și gastronomiei în strategii și politici de la nivel regional, național și, eventual, european, referitoare la patrimoniul cultural, dezvoltarea economică, turism, ocuparea forței de muncă și educația, ca parte a unui efort de dezvoltare integrat, bazat pe oferta locală.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Ce mașini vor avea polițiștii din România pentru intervenții. Primele imagini au apărut deja

Cel mai nou model Dacia va fi folosit de polițiștii din România, câteva imagini cu un asemenea transport de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect