Începând cu luna decembrie, prin OUG nr. 208, s-a modificat plafonul maxim de venituri/membru de familie până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței. Acesta a fost majorat de la 750 de lei pe lună /membru de familie la 800 lei pe lună/lună și, prin urmare, mai multe familii s-ar putea înscrie în criteriile legale pentru a primi acest sprijin financiar.
Modificarea se aplică persoanelor care solicită acest ajutor pentru încălzirea locuinței, indiferent dacă se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.
„Reamintim celor care solicită ajutorul pentru încălzirea locuinței că acesta se acordă începând cu luna depunerii cererii, dacă au depus documentele necesare până în data de 20 a lunii respective și cu luna următoare, pentru cei care depun actele după data de 20 a lunii”, a explicat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Conform acesteia, până în prezent, pentru întreg sezonul rece noiembrie 2020 – martie 2021 au fost înregistrate 295 de cereri, dintre care au fost aprobate 289, după cum urmează: 172 de cereri pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale; două cereri pentru încălzirea locuinței cu energie termică; opt cereri pentru încălzirea locuinței cu energie electrică; 107 cereri pentru încălzirea locuinței cu lemne.
Cuantumul acestui ajutor variază în funcție de veniturile/ membru de familie.