Aproape 230 000 de lei au fost alocați în ultimii 2 ani din bugetul județean pentru reparații și igienizări în școlile care nu aveau autorizații de funcționare. Astfel, în 12 școli și grădinițe au fost investiți 120 000 anul trecut, iar alți 109 000 în acest an. Este vorba despre școala gimnazială din Miercurea Sibiului, grădinița din Dobârca, grădinița din Poiana Sibiului, grădinița din Apoș și școala primară din Zlagna ( comuna Bârghiș), școala gimnazială din Gura Râului, școala gimnazială din Slimnic, școala gimnazială și grădinița din Ruși, școala gimnazială din Veseud, școala gimnazială din Ludoș și școala primară din Răvășel, comuna Mihăileni.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în anul 2014 au fost distribuite în județul Sibiu fonduri în valoare de 1,65 milioane de lei pentru lucrări la școli sau grădinițe. De acestea au beneficiat comunele Laslea , pentru extinderea și mansardarea școalii generale (0,6 milioane lei) și la Șura Mare pentru construirea unei școali cu clasele I-IV (1,05 milioane lei).
Pentru anul viitor sunt prevăzute 7,6 milioane de lei pentru mai multe obiective de investiții care urmează să fie propuse spre finanțare în cadrul Ordonanței 28 sau prin Programul Operațional Regional: Vurpăr (PSD) – construire grădiniță (0,54 milioane lei), Gura Râului (PDL)– construire grădiniță (1,9 milioane lei), Miercurea Sibiului – construire grădiniță (1,6 milioane lei), Bazna – reabilitare șarpantă și învelitoare la Scoala generală (0,1 milioane lei), Păuca – mansardare la școala generală (0,8 milioane lei), Păuca – construire școală gimnazială (1,86 milioane lei), Tălmaciu – reabilitare școală gimnazială cu clasele I – VIII (0,62 milioane lei) și Porumbacu de Jos – mansardare școală gimnazială (0,19 milioane lei).
La jumătatea acestui an a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional proiectul ”Reabilitarea parțială a Unității de învățământ Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă II Sibiu”, în valoare de 565 000 lei. Lucrările includ înlocuirea tâmplăriei, amenajarea sălii de mese și dotarea bucătăriei. Proiectul a fost acceptat pentru finanțare.
O situație specială se întâlnește la școala și grădinița din Rusciori unde clădirea veche a fost retrocedată. Primăria Șura Mică a cerut sprijin de la Consiliul Județean 630 000 de lei, sumă necesară terminării lucrărilor de construcție la noua clădire începută în 2008 și finalizată în proporție de 75%. Solicitarea către Consiliului Județean Sibiu va fi rezolvată la rectificarea bugetară de la sfârșitul anului.