Municipalitatea sibiană caută o firmă care să se ocupe de monitorizarea postînchidere a depozitului de deșeuri de la Remetea. Groapa de gunoi a orașului, cea mai mare din județ la vremea respectivă(proape 120.000mp) nu mai este funcțională din 2004 de când a fost restrânsă și acoperită cu pământ și vegetație. Ea trebuie însă monitorizată pentru o perioada de 30 de ani, poate chiar mai mult de la închidere.
Firma câștigătoare a licitației trebuie să dețină aparatura necesară măsurătorilor de aer, precipitații sau ape subterane. Contractul prevede culegerea de date meteorologice, controlul apei de suprafată și a celei subterane, a sistemului de colectare și treanzitare a apelor provenite din precipitații, a sistemului de drenaj sau a controlului emisiilor de gaz.
Același contract prevede ca firma câștigătoare sa se ocupe și de îndepărtarea vegetației crescute abundent pe suprafața afltă în monitorizare.
Primul raport de monitorizare trebuie să fie gata pană la jumătatea lunii următoare celei în care s-a semnat contractul.
”(…) Va transmite beneficiarului 4 Rapoarte de monitorizare ce vor cuprinde o analiză a evoluției parametrilor investigați raportat la măsurătorile realizate de municipiul Sibiu(măsurători considerate ca valori de referință), date ce vor fi puse la dispoziția operatorului economic desemnat după încheierea contractului ce vor fi predate astfel:data de 15 a primei luni de la semnarea contractului iar apoi trimestrial/semestrial/lunar/anual în funcție de frecvența de monitorizare a parametrilor.”, se explică în caietul de sarcini al licitației.
Ofertanții își pod depune documentația specifică până în data de 22 octombrie. Suma maximă alocată, pentru un an și jumătate atât cât prevede contractul, este de maxim 134.800 de lei.