6.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 13, 2025

Primăria Sibiu a scos la licitație proiectarea și execuția pentru parcarea supraterană din Hipodrom III

Cele mai citite

Contractul care vizează construirea unei parcări supraterane în Cartierul Hipodrom III a fost scos la licitație de Primăria Sibiu. Este vorba atât de proiectarea cât și de execuția proiectului „Amenajare parcare supraterană Cartier Hipodrom III”, care prevede construirea a 320 de locuri de parcare, la care se adaugă alte120 locuri adiacente.
Proiectul „Amenajare parcare supraterană Cartier Hipodrom III” și a zonei adiacente a fost demarat cu mult timp în urmă, PUD-ul și Studiul de Fezabilitate fiind aprobate deja de consilierii locali în anul 2018. Acum, contractul prevede întocmirea Proiectului Tehnic (PT), a Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Construcție (DTAC), stabilirea Detaliilor Economice (DE) și execuția lucrărilor.
Parcarea va fi amplasată în perimetrul delimitat de Bulevardul Mihai Viteazu, Aleea Taberei, Liceul C. Noica și Strada N. Iorga. Construcția a fost mult modificată față de planurile inițiale, acum fiind prevăzută cu S+P+3E+ER (etaj retras) și va avea un număr aproape dublu față de propunerea inițială, adică 320 de locuri de parcare și alte120 de locuri de parcare la sol, pe terenul adiacent.
Contractantul va trebui să respecte întocmai Studiul de Fezabilitate care prevede asigurarea utilităților pentru buna funcționare a parcării. Altfel spus, construcția trebuie prevăzută cu instalații termice de ventilație, de desfumare, sanitare (apă caldă, apă rece), canalizare menajeră și pluvială, instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori. În privința instalațiilor electrice, acestea trebuie să fie pentru iluminat, iluminat de siguranță și securitate, pentru evacuarea persoanelor din clădire și de panică. Parcarea va avea un și sistem automat de acces și supraveghere video în interiorul ei și zona adiacentă acesteia. În plus, contractantul va trebui să amenajeze drumuri, spațiile de parcare la sol, trotuare și alei, spații verzi, un loc de joacă și modernizarea iluminatului stradal.
Etapele prevăzute în caietul de sarcini pentru desfășurarea contractului sunt:

  • elaborare Proiect pentru Autorizația de Construcție (PAC) – 3 luni de la semnarea contractului;
  • obținerea autorizație de construcție – 1 lună;
  • elaborare PT – 4 luni de la semnarea contractului;
  • execuție lucrări – 14 luni;
  • recepția lucrărilor – 1 lună de la finalizarea acestora;

Valoarea contractului este 28.745.521,50 lei, suma fiind suportată din bugetul local. Potrivit caietului de sarcini, bugetul este alocat pe două etape distincte.
Pe perioada lucrărilor, circulația în zonă va fi deviată, soluția urmând să ajungă, pentru dezbatere și aprobare, la Comisia de Circulație.

Publicitate
Ultimele știri

Avertismentul polițiștilor înainte de Florii: Asigurați-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar

În perioada 11 – 13 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, împreună cu celelalte structuri specializate,...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect