-2.1 C
Sibiu
luni, aprilie 7, 2025

Proiectul noului spital de urgență va fi supus aprobării Consiliului Local

Cele mai citite

Direcția de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu a anunțat încheierea procedurii de informare publică a cetățenilor cu privire la noul spital de urgență ce va fi construit în curtea Spitalului Județean. Proiectul a fost supus dezbaterii publice începând cu luna august, iar direcția respectivă susține că nu s-au primit sesizări scrise sau verbale nici din partea locatarilor de pe străzile care s-ar învecina direct cu noua construcție, Hermann Oberth și Izvorului și nici de pe străzile din jur, precum Bâlea, Noica sau Fabricii.
„ Direcția de amenajare a teritoriului și urbanism, responsabilă cu informarea și consultarea publicului pentru documentațiile de urbanism, consideră procedura încheiată. Astfel, raportul va fi supus aprobării consiliului local”, se arată în raportul postat pe site-ul Primăriei.
Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean și prevede construirea în curtea interioară a spitalului a unei clădiri cu parter+4 etaje+ etaj retras, în care să funcționeze atât Serviciul de Urgență, cât și toate secțiile de Terapie Intensivă, Cardiologie, Neurochirurgie și Chirurgie. Această investiție este necesară pentru ca spitalul sibian să primească de la Ministerul Sănătății calificarea de Spital Regional, de gradul I A.
 „Investiția este un pariu, pentru că ne dorim să fie o investiție pornită de la zero și care să ne rezolve toate problemele de traumatologie care se adresează spitalului, iar dacă dezideratul nostru este să reușim să îndeplinim în timp toate condițiile pentru a deveni Spital Regional, acolo este cheia. Dacă nu reușim să implementăm acel proiect, n-o să reușim niciodată să obținem gradul I și să devenim Spital Regional, declara Vasile Spinean, managerul Spitalului Clinic Județean și de Urgență Sibiu, în martie 2014.
Noua clădire, estimată cu o suprafață construită la sol de 3235 mp și o suprafață desfășurată de 15 068 mp, va fi prevăzută cu camere speciale care să permită instalarea unui computer tomograf, esențial pentru un spital de urgență, o cameră pentru resuscitare, un laborator investigații paraclinice, o cameră pentru pacienți decedați, rezerve izolare sau sală de gipsare, acestea neexistând în actualul corp UPU din cadrul Spitalului Județean.
Potrivit proiectului, noul corp de clădire ar urma să fie construit în curtea interioară a spitalului, lângă clădirile administrative, către Centrul Stomatologic Universitar. Construcția este prevăzută cu posibilitate de aterizare elicopter.
„Pentru asigurarea funcţionării serviciului public integrat de salvare aeriană, obiectivul este prevăzut cu helipunct permanent care să asigure buna desfăşurare a operaţiunilor de transport aero-medical al pacienţilor la/de la un spital la altul. Pentru amplasarea helipunctului în condiţiile concrete ale amplasamentului a fost consultat operatorul aerian al misiunilor umanitare de tip SMURD. Dispunerea suprafeţei de aterizare la nivelul superior Etajului Retras al obiectivului (cu regim de înălţime P+4Etaje+1Etaj Retras) asigură condiţii de siguranţă a zborului ce nu se îndeplinesc la un regim de înălţime inferior”, se arată în proiectul Consiliului Județean.
În proiect se mai arată că vor fi create 77 de locuri de parcare.

Publicitate
Ultimele știri

În Sibiu, certificatele de stare civilă se eliberează de acum, la cerere, și în format electronic

Începând cu 31 martie 2025, toate unitățile administrativ-teritoriale ale Direcției Generale pentru Evidența Populației de pe raza județului Sibiu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect