4.1 C
Sibiu
joi, noiembrie 28, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Proprietarii a 12 terenuri, supraimpozitați

Cele mai citite

Proprietarii a 12 terenuri din municipiul Sibiu vor plăti în acest an un impozit majorat cu 500%, după ce Consiliul Local Sibiu a adoptat o hotărâre în acest sens.

Poliția Locală a identificat, până în vara anului trecut, 20 de terenuri neîngrijite din oraș și a somat proprietarii să le curețe, să le împrejmuiască și să cosească iarba de pe ele, astfel încât aspectul zonelor să fie îmbunătățit.

Unii proprietari s-au conformat, însă 12 dintre ei au ignorat toate avertismentele și somațiile. 11 dintre terenuri aparțin unor societăți comerciale, iar unul aparține unei persoane fizice.

Cele 12 terenuri sunt situate pe străzile Calea Șurii Mici, Rusciorului, Piața 1 decembrie 1918, Ocnei, General Bălan, Fabricii, Lector și Abatorului. Cel mai mare teren – aproape 42.000 de metri pătrați – este cel de pe Abatorului și aparține societății Bau Maschienen Service cu sediul social în Buia.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Sibiu (HCL) 79 din 2016, „teren neîngrijit reprezintă terenul care, deși se află într-un cartier construit și locuit, este în stare de paragină, acoperit de buruieni, părăsit/abandonat, insalubru, neîngrădit, împrejmuirea este neîntreținută/nereparată, pe care nu s-au efectuat lucrări de prelucrare a solului, nu a fost cultivat sau amenajat peisagistic sau pe care sunt abandonate deșeuri (din construcții, vegetale, gunoaie, orice tip de depozite)”.

Conform HCL 79/2016, după primirea somației, proprietarul terenului are termen până la sfârșitul anului pentru a efectua lucrările necesare: îngrădire, cosire, igienizare, după caz. Dacă pe parcursul anului respectiv proprietarul nu a efectuat aceste lucrări, acesta va fi amendat și somat din nou să ia măsuri. Dacă nu execută lucrările nici în acest caz, se va încheia o notă de constatare care, împreună cu fișa de evaluare a stării terenului, fotografiile cu terenul și datele de identificare ale proprietarului vor fi transmise Direcției Fiscale Locale Sibiu. Direcția Fiscală va propune Consiliului Local, prin intermediul unui proiect de hotărâre, majorarea impozitului pentru terenul în cauză”, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Majorarea cu 500% înseamnă o creștere de la 18 la 90 de lei pentru o sută de metri pătrați în zona D a orașului și poate ajunge la până la 380 de lei pentru o sută de metri pătrați, în zona A a municipiului. Cel mai mare dintre terenurile supraimpozitate în acest an se află în zona A.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Opțiune de job flexibil

Ziarul Sibiu 100% caută distribuitori pentru zona calea Poplăcii.În calitate de membru al echipei de distribuție, vei colabora...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect