- 145 de familii ar putea rămâne fără apă
145 de familii care locuiesc în 7 blocuri din zona Dioda ar putea râmâne fără apă, dacă nu reușesc să plătească restanțele în următoarele 5 luni. Pentru cei mai mulți dintre ei, aflați cu plata taxelor la zi, vestea a venit ca un șoc, printr-o înștiințare de la Sociatetea Apă Canal care-i anunța că au o restanță de peste 170.000 de lei. Oamenii și-au îndreptat revolta către administratorul Asociației de Proprietari Nr.3, Ana Kraus.
Aceasta s-a întâlnit, joi seară, cu mai mulți proprietari de apartamente din cadrul asociației și a încercat să le explice de ce facturile nu au fost plătite la timp. Oamenii, însă, nu au fost prea îngăduitori cu administratorul și au cerut dovezi clare.
„De ce mă întrebi de penalizări? Nu ți-e rușine? Chiar pe scara voastră au fost restanțieri!”, s-a adresat Ana Kraus uneia dintre proprietarele prezente la ședință, când i s-a cerut să ofere explicații.
Ana Kraus susține că datoriile s-au acumulat în timp, din cauza celor care nu și-au achitat facturile la timp. Proprietarii de apartamente susțin, însă, că restanțele reprezintă cel mult 15 – 20 la sută din sumă și vor să știe ce s-a întâmplat cu banii.
Toată ședința s-a desfășurat în același ritm agitat. Strigătele au curs și de o parte și de alta a baricadei, iar oamenii nu au reușit să se mobilizeze și să discute problema cu calm. Locuitorii au aflat, totuși, că au o restanță de 175.968 de lei la Apă Canal, nefiind plătite facturi din luna martie a acestui an.
Ana Kraus a discutat cu conducerea societății de apă și s-a ajuns la o înțelegere de a fi plătită suma eșalonat, în următoarele cinci luni. Totodată, trebuie plătite facturile din lunile curente, fiind vorba, în total, de circa 55.000 de lei pe lună. Dacă înțelegerea nu va fi respectată, apa va fi, inevitabil, sistată.
După câteva ore de discuții aprinse în sala de la Alma Mater, o singură soluție a fost găsită – este nevoie de un expert contabil care să analizeze facturile din ultimii 3 ani și care să descopere unde au început problemele și, mai ales, cine este vinovatul.
La finalul ședinței, Anei Kraus i s-a solicitat să predea actele asociației, dar a refuzat.
Într-o adresă trimisă redacției Sibiu 100%, proprietarii precizează că asociația are datorii și la furnizorul de energie electrică, dar și la firma de curățenie. Ba mai mult, din 16 august, a fost schimbat furnizorul de energie al tuturor apartamentelor din asociație, deși oamenii spun că nu au fost consultați cu privire la acest aspect și nu li s-a cerut acordul.