Primăria Sibiu a decis ca în următorii ani să renunţe la sere, din cauza costurilor mari la încălzire. Potrivit lui Iohannis, în ultimii ani preţul gazelor care încălzesc serele iarna a crescut de 4 ori, ajungând de la 50 000 de lei, cât era în 2005, la 200 000 de lei, în 2012.
În aceste condiţii, serele vor fi desfiinţate treptat, în aproximativ 3 ani.
”Oferta de flori de pe piață este foarte bună, astfel că o parte din sere vor fi închise și se va trece la solare, iar costurile cu gazele naturale vor scădea. În timp, acest lucru va însemna mai multe plante în oraș”, a spus Iohannis.
Primarul a dat asigurări că angajaţii Serviciului Parcuri şi Zone Verzi nu vor fi disponibilizaţi, ci „probabil vor avea un concediu de iarnă mai lung”.
Anul acesta va fi amenajat primul solar, cu o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 10 metri. Acesta va avea pereţi dubli în care, cu ajutorul unor pompe, va fi introdus aerul cald. Serele municipalităţii funcţionează de mai bine de 20 de ani, producând mai mult de jumătate din plantele folosite pentru înfrumuseţarea oraşului.
Din luna martie va începe plantarea florilor şi plantelor ornamentale: peste 15.000 de pansele şi 3.000 de plante. De asemenea, 20.000 de lalele şi 200 de arbori vor colora străzile Sibiului în această primăvară, iar pentru realizarea unor aranjamente de flori în spaţiile verzi au fost cumpărate 50 de vase decorative.