Stadionul Municipal va fi finalizat în săptămânile următoare, iar Primăria Sibiu, deţinătoarea şi finanţatoarea noii baze sportive, nu şi-a făcut încă publice intenţiile în ceea ce priveşte rămânerea la denumirea actuală a stadionului sau schimbarea acesteia.
Sibiu 100% a propus cititorilor să răspundă următoarelor întrebări privind numele pe care aceștia consideră că ar trebui să îl poarte noul stadion:
- Ar trebui să poarte numele unui mare fotbalist sau sportiv sibian.
- Ar trebui să poarte numele unei echipe de fotbal.
- Să rămână numele actual.
În urma sondajului, cei mai mulți dintre sibieni consideră că numele este reprezentativ și nu ar trebui schimbat. Propunerile unora dintre sibieni au fost: Hermannstadt Arena, Stadionul Hermannstadt, Cibinium Arena.
Ce spun sibienii
”Da, ar da mai elegant la ureche Stadionul Hermannstadt”, ne-a declarat Marius. ”Mie îmi place și cum este prezent, însă s-ar putea denumi și Hermannstadt Arena, sună mai internațional”, e de părere Ana. În timp ce Alex spune că ”Eu zic că e interesant și așa. Era și mai interesant dacă și echipa de fotbal să se numească altfel, nu Hermannstadt. Dar sună bine denumirea aceasta actuală. Dacă punem numele unui celebru sportiv, s-ar putea supăra altul care este cu mult mai talentat”. ”Să nu-l schimbăm. Nu avem niciun fotbalist de valoare ca să denumim stadionul după el”, e de părere și Anda. Ovidiu vine chiar cu trei propuneri: ”1. Hermannstadt Arena (dupa numele orașului); 2. Sub Arini Arena (fiind integrat în parcul cu același nume); 3. Cibinium Arena (dupa râul care a dat și denumirea de Sibiu a orașului}. Asta dacă nu se vrea numele unui sponsor. Actualul nume pare un nume inspirat din vremuri apuse”.
Cum va arăta stadionul
Stadionul din Parcul „Sub Arini” va ajunge la o capacitate 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP. Arena va avea și o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala tribuna 2. Sala de box va fi la parter, unde vor fi amplasate și spațiile de alimentație publică. Suprafața de joc va avea 105 metri lungime pe 68 lățime. Gazonul va fi natural, ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Costul total al arenei se ridică la aproximativ 220 milioane de lei și întreaga cheltuială e suportată de bugetul local.
Stadionul din Sibiu a fost ridicat în 1927, prima dată, pe latura sudică a Parcului Sub Arini. Arena a fost modernizată în perioada 1977-1981, când s-au construit tribunele. De-a lungul timpului au fost adăugate scaune, astfel că s-a ajuns la o capacitate de 14.000 de locuri. Varianta modernă a stadionului va fi gata în noiembrie 2022.