Un număr de 124 de posturi din administraţia locală medieşeană au fost desfiinţate ca urmare a ordonanţei de urgenţă numărul 77/2013, publicată în data de 26 iunie, prin care s-a stabilit desfiinţarea posturilor vacante din sistemul bugetar. Singurele posturi care nu au fost desfiinţate la Mediaş, sunt cele din domeniul social şi cele din poliţie. Concret, dintr-un număr de 236 de posturi au ramăs 112. S-au făcut câteva schimbări în ceea ce priveşte compartimentele şi funcţiile, însă niciun angajat nu a avut de suferit, fiecare găsind un loc potrivit.
Primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, este de părere că această ordonanţă de urgenţă are atât avantaje, cât şi dezavantaje.
„În urma aprobarii ordonanţei 77/2013 vizând unele măsuri privind reforma, administraţia publică locală şi centrală, sigur că şi municipiul Mediaş a trebuit să o aplice şi să se încadreze. Ca urmare, toate posturile vacante din municipalitate cu excepţia posturilor din domeniul social şi de la poliţie au fost desfinţate. Practic, în aparatul de specialitate al primarului, de la o organigramă de 236 de posturi am ajuns la o organigramă de 112 persoane. Am făcut câteva mutări de compartimente şi am păstrat direcţiile care sunt. O structură tip serviciu a rămas tip birou, dar toţi oamenii şi-au găsit locul, nu s-a pus problema ca cineva să nu mai aibă loc. În momentul de faţă toate funcţiile sunt ocupate, ceea ce cred eu că este un câştig este faptul că de aici încolo se aplică regula unul plecat şi unul venit, faţă de vechea regulă, când la şapte plecaţi aveai posibilitatea să angajezi un lucrător. Nu este uşor, pentru că birocraţia în administraţie din diferite cauze obiective sau subiective creşte tot timpul, dar încercăm să facem faţă şi funcţionarea administraţiei în municipiul Mediaş să nu aibă de suferit”, susţine Teodor Neamţu, primarul municipiului Mediaş.