3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

48 de afaceri în orice domeniu, cu excepţia agriculturii, finanțate printr-un program de antreprenoriat

Cele mai citite

Miercuri a fost lansat proiectul “Antreprenoriat prin inovare – dezvoltare inteligentă durabilă în Regiunea Centru-INOV@RE”. Obiectivul general constă în dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru prin sprijinirea persoanelor în înfinţarea proprieriei afaceri.  Grupul ţintă este aproximativ 400 de persoane inactive, şomeri sau de etnie romă. Vârsta minimă este de 18 ani. Beneficiarii proiectului sunt iniţiatorii a 48 de afaceri în orice domeniu, cu excepţia agriculturii. Judeţele vizate sunt Alba, Braşov, Covasna,  Harghita, Mureş şi Sibiu. Pentru punerea în practică a ideii vor prim micro granturi în valoare de 33000 euro. Durata de implementare al acestuia este de 36 de luni.
Bugetul total al proiectului este  11.885.355,27 lei, din care cofinanțarea partenerilor în cadrul proiectului este de 113.287,16 lei. Contribuția financiară a Consiliului Județean Sibiu este de 14.730,63 lei.
„Proiectul este destinat în mod special celor care intenționează să își lanseze afacerea, dezvoltării antreprenorilor. Noi realizăm partea de formare antreprenorială, curs de competență antreprenorială și de suport pentru deschierea afacerii. La începutul celui de al doilea an de proiect trebuie să își pună în practică ideea de afaceri, va fi practic lansarea propriei afaceriși timp de un an de zile vor beneficia de finanțare, de anumite micro granturi.  Nu este  o anumită vârstă limită, singura obligație este să fie din regiunea centru, să poată să depună un plan de afaceri considerat eligibil. Înscrierea cursanților va începe la jumătatea lunii februarie. Ne dorim să avem colaborări cu toate organizațiile și instituțiile care au ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiunea centru”, a spus Theodor Porojan, directorul Centrului de Resurse pentru Educaţie şi Formare Profesională.
Este obligatoriu ca cel puţin o afacere să fie implimentată într-unul din cele şase judeţe implicat. Pentru prima dată, acest proiect este implementat şi în judeţul Sibiu. Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională,  lider de parteneriat împreună cu Centrul de Informare Tehnologică Eu-Rom şi Consiliul Județean Sibiu sunt organizatorii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.
„Ca și reprezentant al celui de al treilea partener, Consiliul Județean Sibiu, ne dorim cu adevărat să facem pași în această direcție, fiind o prioritate a noastră, stabilită și prin strategia de dezvoltare a județului Sibiu. Am convingerea că județul Sibiu va avea multe firme care se vor dezvolta pe teritoriul său, trucât sunt foarte mulți oameni întreprinzători aici.”, a ținut să precizeze Daniela Cimpean, proiect de antreprenoriat preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.
Selectarea celor 48 de idei de afaceri va fi făcută de juriu, format din cinci evaluatori,  persoane care lucrează în domeniul bancar sau economic. Pe parcursul celor 26 de sesiuni, viitorii antreprenori vor primi asistenţă  pentru elaborarea planului de afaceri.Sibienii privesc cu ochi buni această iniţiativă de creare a unor noi proiecte de antreprenoriat.
„Este un succes important pentru Sibiu. Cred că ceea ce este foarte important ar fi că finanțarea se bazează pe criteriu care ține de inovare și de prezența noutățiilor tehnologice.  Pentru prima dată există și un grad de dezvoltare, pe care îl condier favorabil. Sper ca tinerii și oamenii bine pregăți din România, din județul Sibiu vor avea propuneri interesante”, a subliniat Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerţ Sibiu.
 
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: A murit Gheorghe Vaida, antrenor de tenis de masă la Romgaz Mediaș

Antrenorul Gheorghe Vaida, care a descoperit-o pe multipla campioană Andreea Dragoman, a încetat din viață.Anunțul a fost făcut pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect